Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Αισιόδοξοι οι αναλυτές για τις τιμές του πετρελαίου το 2016 - Άνοδο στα 75 δολ. προβλέπει η Wells Fargo

tags :
CNBC: Αισιόδοξοι οι αναλυτές για τις τιμές του πετρελαίου το 2016 - Άνοδο στα 75 δολ. προβλέπει η Wells Fargo
O επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Wells Fargo Asset Management, Jim Paulsen, εκτιμά ότι το αργό μπορεί να ενισχυθεί στα 75 δολ. το βαρέλι το 2016
Καλύτερη χρονιά για το πετρέλαιο το 2016 προβλέπουν οι αναλυτές, με το φως στην άκρη του τούνελ να φαίνεται μετά από μια χρονιά έντονης μεταβλητότητας, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το CNBC.
Κατά τη διάρκεια του 2015, οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν υποχωρήσει 20% με φόντο την υπερπροσφορά, με αποτέλεσμα το βαρέλι να έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας του σε σχέση με τα υψηλά του καλοκαιριού του 2014.
Ενώ οι χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια έχουν βοηθήσει τις περισσότερες οικονομίες της Δύσης, με τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να απολαμβάνουν φθηνότερα καύσιμα, οι πολύ χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο προκαλούν ανησυχία για την πτώση του πληθωρισμού και την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Με βάση τα ιστορικά δεδομένα για την πορεία των τιμών του πετρελαίου, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Wells Fargo Asset Management, Jim Paulsen, εκτιμά ότι το αργό μπορεί να ενισχυθεί στα 75 δολ. το βαρέλι το 2016, κίνηση μάλλον μη αναμενόμενη για τις αγορές, όπως σημειώνει.
Το αργό διαπραγματεύεται σήμερα στα 41 δολ. το βαρέλι, ενώ ξεκίνησε τη χρονιά στα 52 δολ. και τον Μάιο έφτασε τα 60 δολ.
Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την Παρασκευή και στο αν θα διατηρήσει σταθερή την παραγωγή και την πολιτική του, που οδήγησε στη χειρότερη πτώση για το αργό από το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008.
Πιο συντηρητικός στις προβλέψεις του είναι ο Dominic Schnider, επικεφαλής commodities στην UBS wealth management, ο οποίος προβλέπει άνοδο του μπρεντ στα 63 δολ. Το βαρέλι το 2016 και άνοδο του αργού στα 60 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης