Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Swissquote bank: Οι βασικές πηγές ανησυχίας Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία στην ΕΕ - Θα δράσει η ΕΚΤ

tags :
Swissquote bank: Οι βασικές πηγές ανησυχίας Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία στην ΕΕ - Θα δράσει η ΕΚΤ
Η πολιτική αστάθεια και οι πιθανότητες να εκτροχιαστεί η εύθραυστη ανάπτυξη της Ευρώπης είναι πιθανό να αναγκάσει την ΕΚΤ να λάβει μέτρα.
Οι βασικές πηγές ανησυχίας της Ευρωζώνης είναι τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην Ελλάδα, οι πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία και οι τάσεις αυτονόμησης της Καταλονία στην Ισπανία αναφέρει σε έκθεση της η Swissquote bank.
O Peter Rosenstreich, επικεφαλής στρατηγικής αγορών της Swissquote bank σημειώνει ότι παρά τα χαμηλά επιτόκια στη ζώνη του ευρώ οι χρηματιστηριακές αγορές δείχνουν έντονα σημάδια ανησυχίας για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία.
Συγκεκριμένα οι διαφωνίες που έχουν ανακύψει μεταξύ της Ελλάδος και των πιστωτών θα καθυστερήσουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα ύψους 2,1 δισεκ.
Στην Ισπανία, τα δικαστήρια ενέκριναν ένα ψήφισμα που ουσιαστικά αποτελεί τον διαχωρισμό της Καταλονίας από την υπόλοιπη Ισπανία.
Στην Πορτογαλία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα με το Κομμουνιστικό Κόμμα και την ριζοσπαστική Αριστερά σχεδιάζουν την απομάκρυνση του Coelho. Ήδη οι πιέσεις που ασκούνται στα ομόλογα της Πορτογαλίας είναι ισχυρές.
Η πολιτική αστάθεια και οι πιθανότητες να εκτροχιαστεί η εύθραυστη ανάπτυξη της Ευρώπης είναι πιθανό να αναγκάσει την ΕΚΤ να λάβει μέτρα. Συνολικά, αναμένεται η ΕΚΤ να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων καθώς και να μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,30% δηλαδή μείωση κατά -0,10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης