Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Πιθανή η αύξηση των επιτοκίων από τη FED τον Δεκέμβριο - Οι αγορές των ΗΠΑ θα ανακάμψουν εντός του 2015

tags :
Barclays: Πιθανή η αύξηση των επιτοκίων από τη FED τον Δεκέμβριο - Οι αγορές των ΗΠΑ θα ανακάμψουν εντός του 2015
Η Barclays εκτιμά ότι η FED έχει προβλέψει τους κινδύνους από μία πιθανή αύξηση των επιτοκίων
Η αύξηση ή μη των επιτοκίων από την Κεντρική Αμερικανική Τράπεζα, τη FED, βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών αναλυτών, μετά και τις εξαγγελίες στελεχών της τράπεζας που έκαναν λόγο για μία πιθανή αύξηση τον Δεκέμβριο του 2015.
Οι οικονομολόγοι της Barclays, Michael Gapen και Rob Martin τονίζουν ότι η έκθεση της μισθοδοσίας του Οκτωβρίου ήταν πολύ σταθερή και επιδεικνύει αντοχή σε ευρεία βάση.
Σύμφωνα με τη Barclays, το πιθανότερο είναι οι αγορές εργασίας να έχουν ανακάμψει πλήρως τον Δεκέμβριο μετά την επιβράδυνσή τους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2015.
Η Barclays εξηγεί ότι όταν δημοσίευσε τις εκτιμήσεις της για μία πιθανή αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο του 2016, υπέθετε ότι η μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας και η Fed θα αντιμετώπιζε προβλήματα στο να πείσει σχετικά με τη βιωσιμότητα της αύξησης των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους.
Οι εξαγγελίες της τράπεζας τον Οκτώβριο και η δήλωση της επικεφαλής J. Yellen στο Κογκρέσο ήταν πιο επιθετική από ό, τι αναμενόταν, γεγονός που υποδηλώνει η επιτροπή της FED προέβλεψε κινδύνους από τις παγκόσμιες εξελίξεις, λόγω της μείωσης της δραστηριότητας των επενδυτών όσο η FED κινείται προς μία πιθανή αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης