Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Krugman: Εδώ και 40 χρόνια ο κόσμος γνώριζε για την κλιματική αλλαγή - Αλλά έβαλε πάνω από όλα το κέρδος

Krugman: Εδώ και 40 χρόνια ο κόσμος γνώριζε για την κλιματική αλλαγή - Αλλά έβαλε πάνω από όλα το κέρδος
«Έχουμε τη γνώση και τα μέσα να αποτρέψουμε την καταστροφή και αν δεν τα καταφέρουμε, θα είναι εξαιτίας του κυνισμού και της απληστίας μας
Το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες οι καθ’ ύλιν αρμόδιοι γνώριζαν τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα είχαν για το κλίμα της γης οι ολοένα αυξανόμενες βιομηχανικές δραστηριότητες επισημαίνει ο Paul Krugman.
Σε άρθρο του στους New York Times ο Αμερικάνος νομπελίστας αναφέρει το παράδειγμα της Exxon και εξηγεί ότι οι άνθρωποι έχουν τη γνώση και τα μέσα, αλλά τους λείπει η βούληση για να προστατέψουν το περιβάλλον.
Καταρχήν, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Exxon ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να εμποδίσει τη δημόσια δράση σε μία αργή και σταδιακή καταστροφή για την οποία ήταν ενήμερη, αναφέρει ο διακεκριμένος οικονομολόγος και συνεχίζει.
Η έρευνα της εταιρίας επισήμανε την παγκόσμια υπερθέρμανση ως ένα σοβαρό πρόβλημα πριν από 40 χρόνια, αλλά η ίδια θόλωσε την κατάσταση, προσπαθώντας να εξασφαλίσει μερικές ακόμα δεκαετίες κερδών, καθώς η ανθρωπότητα επεκτεινόταν.
Ο κυνισμός είναι αξιοσημείωτος, καταλήγει ο Krugman, πριν προχωρήσει στη δεύτερη ιστορία του.
Την ίδια στιγμή χρησιμοποιήθηκαν τακτικές για να διωχθούν και να εκφοβιστούν οι επιστήμονες και όχι μόνο αυτοί που εργάζονται για το κλίμα.
Αν αποτύχουμε να διαχειριστούμε έγκαιρα την κλιματική αλλαγή δεν θα αποφύγουμε την καταστροφή – κάτι που είναι πιο πιθανό από ποτέ - και όχι επειδή δεν έχουμε τη γνώση ή, τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.
Θα είναι εξαιτίας του κυνισμού και της απληστίας που θα αυξήσουν το επίπεδο του κακού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης