Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Κίνα, πετρέλαιο και Fed στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος

tags :
CNBC: Κίνα, πετρέλαιο και Fed στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Οι εξελίξεις στην Κίνα, η πορεία της τιμής του πετρελαίου και η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve η οποία ξεκινά σήμερα, καθορίζουν την τάση στις αγορές
Σε τρεις άξονες κινείται το ενδιαφέρον των επενδυτών, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Οι εξελίξεις στην Κίνα, η πορεία της τιμής του πετρελαίου και η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve η οποία ξεκινά σήμερα, καθορίζουν την τάση στις αγορές.
Όπως σχολιάζει ο Erik Hirsh, CIO της Hamilton Lane, η ευρωζώνη έχει ανακάμψει και προσελκύει το ενδιαφέρον των αγορών.
Στον αντίποδα, πολλοί επενδυτές εγκαταλείπουν την Κίνα, με φόντο την επιβράδυνση της ανάπτυξης που προκαλεί αναταράξεις στις αναδυόμενες οικονομίες.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δέχονται πιέσεις στη σημερινή συνεδρίαση, λόγω της Κίνας αλλά και λόγω της πτώσης στο αργό πετρέλαιο.
Το αργό υποχωρεί 1,10% στα 43,46 δολ,. το βαρέλι.
Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali Al-Naimi, δήλωσε σήμερα ότι οι τιμές καθορίζονται από την αγορά, και ότι το ενδεχόμενο αύξησης των εγχώριων τιμών της ενέργειας, βρίσκεται υπό εξέταση.
Όσον αφορά τη Fed, οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική, με το ενδεχόμενη αύξησης των επιτοκίων να απομακρύνεται, δεδομένης της ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης