Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Associated Press: Η Ελλάδα έχει καλύψει μόλις το ένα τρίτο της απόστασης σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα

Associated Press: Η Ελλάδα έχει καλύψει μόλις το ένα τρίτο της απόστασης σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα
Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να βρει τα ισοδύναμα μέτρα που απαιτούνται, ώστε να αποφύγει νέες αυξήσεις φόρων
Το ένα τρίτο της συνολικής διαδρομής στην κατεύθυνση εφαρμογής των πρώτων όρων του μνημονίου έχει διανύσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως σχολιάζει, σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Associated Press, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση έχει καλύψει μόλις το ένα τρίτο της διαδρομής, σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των προαπαιτούμενων που απαιτούν οι δανειστές, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να βρει τα ισοδύναμα μέτρα που απαιτούνται, ώστε να αποφύγει νέες αυξήσεις φόρων.
Η Αθήνα έθεσε εαυτόν μια προθεσμία μόλις 25 ημερών, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση μεγάλης σειράς καίριων μεταρρυθμίσεων, στη σκιά των πιέσεων των δανειστών.
Στο μεταξύ, τη θέση πως πολλά από τα μέτρα είναι άδικα καθώς και ότι αυτά δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα της χώρας διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία πάντως επεσήμανε πως μέχρι τις 10 με 15 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί όλα τα προαπαιτούμενα.
«Όμως έχουμε δεχθεί μια συμφωνία για να αποτρέψουμε τα χειρότερα για να χτίσουμε και να προστατεύσουμε τους Έλληνες» τόνισε μιλώντας στο Mega η Όλγα Γεροβασίλη.
Ερωτηθείσα για το τι υπολείπεται από τα προαπαιτούμενα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το 30% αφορά νομοθετικές πρωτοβουλίες και τα υπόλοιπα είναι υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι.
«Πρέπει έως τις 10-15 Νοεμβρίου να έχουν υλοποιηθεί» υπογράμμισε, ενώ επιβεβαίωσε εμμέσως ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις και στις σημερινές συντάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης