Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Τον Δεκέμβριο του 2015 η επέκταση του QE από την ΕΚΤ - Στα 1,20 το ευρώ/δολάριο στο 12μηνο

tags :
Danske Bank: Τον Δεκέμβριο του 2015 η επέκταση του QE από την ΕΚΤ - Στα 1,20 το ευρώ/δολάριο στο 12μηνο
Τα στοιχεία για τον χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ο οποίος πέρασε σε αρνητικό έδαφος τον Σεπτέμβριο, εντείνουν τις πιέσεις για δράση από την κεντρική τράπεζα
Την πρόθεσή της για επέκταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, εφόσν χρειαστεί, θα επαναβεβαιώσει η ΕΚΤ στη συνεδρίαση της 22ας Οκτωβρίου, σημειώνουν οι αναλυτές της Danske Bank.
H Danske Bank εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην επέκταση του QE, ωστόσο η σχετική απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί πριν τον Δεκέμβριο του 2015.
Από την οπτική της αγοράς, η συνεδρίαση της Πέμπτης δεν αναμένεται να δώσει νέα στοιχεία, ωστόσο είναι πιθανό να αποτελέσει μια «μεταβατική» συνεδρίαση, ενόψει των αποφάσεων που αναμένονται τον Δεκέμβριο από την κεντρική τράπεζα.
Μόλις ένας εκ των 43 αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει το QE εντός του Οκτωβρίου, ενώ το 51% εκτιμά ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου τον Δεκέμβριο.
Τα στοιχεία για τον χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ο οποίος πέρασε σε αρνητικό έδαφος τον Σεπτέμβριο, εντείνουν τις πιέσεις για δράση από την κεντρική τράπεζα.

Embedded image permalink


Η ΕΚΤ αναμένεται να αφήσει ανοικτή την πόρτα για περαιτέρω χαλάρωση, αλλά η Danske σημειώνει ότι ο Draghi δεν θα στείλει σήμα για μείωση των επιτοκίων καταθέσεων.
Προς το παρόν η ΕΚΤ έχει υλοποιήσει μόλις το ένα τρίτο των αγορών κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο του QE και πολλοί αξιωματούχοι έχουν στείλει το μήνυμα ότι είναι νωρίς να συζητηθεί η επέκταση του προγράμματος.

Embedded image permalink
«Η ΕΚΤ θα επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης πέραν του Σεπτεμβρίου του 2016, ωστόσο η απόφαση δεν θα παρθεί πριν τον Δεκέμβριο, ενώ δεν αποκλείεται να τηρήσει στάση αναμονής και μέχρι το α΄τρίμηνο του 2016», σημειώνουν οι αναλυτές.
Όσον αφορά την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, δεν αναμένεται να καταγράψει σημαντικές μεταβολές.
Σε ορίζοντα 12 μηνών το ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,20 δολ.

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης