Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBH: Τα χειρότερα για την Ελλάδα είναι μπροστά - Κίνδυνος νέας πολιτικής κρίσης ελέω λιτότητας

BBH: Τα χειρότερα για την Ελλάδα είναι μπροστά - Κίνδυνος νέας πολιτικής κρίσης ελέω λιτότητας
Το πολιτικό στρες λόγω των σκληρών οικονομικών απαιτήσεων δεν μπορεί να αποκλειστεί
Μια ιστορία που ποτέ δεν τελειώνει χαρακτηρίζουν οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman το ελληνικό ζήτημα, παρακολουθώντας στενά όλες τις τελευταίες εξελίξεις που συνδέονται με την Ελλάδα.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, το ελληνικό story μοιάζει με ένα story δίχως τέλος, αφού η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από σοβαρά ανοιχτά μέτωπα.
Η ελληνική βουλή δεν έχει ακόμη ψηφίσει τα πρώτα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, έτσι ώστε η κυβέρνηση να αρχίσει να υλοποιεί μεταρρυθμίσεις.
Η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και την πρώτη αξιολόγηση του νέου οικονομικού προγράμματος της χώρας.
Εστιάζοντας στο πολυνομοσχέδιο - φωτιά που αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman διαπιστώνουν πως περιέχει στις διατάξεις του μέτρα που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέρριψαν.
Η Ελλάδα, συνεχίζουν οι ίδιοι, δεν έχει κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις, καθώς όλα πρέπει να προχωρήσουν, έτσι όπως ακριβώς ορίζουν τα σφικτά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.
"Μπορεί να μην πιστέψαμε ποτέ πως η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ, όμως αναγνωρίζουμε πως η κατάσταση που διέρχεται η χώρα είναι εξαιρετικά εύθραυστη.
Το πολιτικό στρες λόγω των σκληρών οικονομικών απαιτήσεων δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Τα χειρότερα για την Ελλάδα δεν έχουν ακόμη περάσει...", προειδοποιεί, μέσω της νέας αυτής έκθεσής της, η Brown Brothers Harriman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης