Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Associated Press: Kρίσιμη η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος - Οι δύο λόγοι

Associated Press: Kρίσιμη η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος - Οι δύο λόγοι
Η Ελλάδα θα μπορεί να διακηρύξει ότι έχει ξεπεράσει την κρίση, μόνο όταν κατορθώσει να δανείζεται από τις αγορές
Με όπλο τις μεταρρυθμίσεις ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, επισημαίνει χαρακτηριστικά το Associated Press, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ της Δευτέρας στη βουλή, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε τη Δευτέρα, από τη βουλή, πως κορυφαία προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, στο πλαίσιο του νέου πακέτου διάσωσής της, ώστε να κατορθώσει η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές για δανεισμό μέχρι το 2017.
Στο πλαίσιο του νέου, τρίτου κατά σειρά, χρηματοδοτικού προγράμματός της - ύψους 86 δισ. ευρώ και τριετούς διάρκειας - η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει μια σειρά από καίριες μεταρρυθμίσεις.
Εάν δεν το πράξει, τότε δεν θα έχει καμία πρόσβαση στα κεφάλαια του νέου προγράμματος και θα βρεθεί ξανά στο χείλος της καταστροφής, μια ανάσα μακριά από τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ.
Η Ελλάδα θα μπορεί να διακηρύξει ότι έχει ξεπεράσει την κρίση, μόνο όταν κατορθώσει - υπό καθεστώς πλήρους ανεξαρτησίας - να δανείζεται από τις αγορές.
Η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος είναι κρίσιμη, καθώς είναι εκείνη που θα καθορίσει την επόμενη φάση του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, αλλά και εκείνη που - αν ολοκληρωθεί επιτυχώς - θα ανοίξει τον δρόμο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης