Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Το 85% των νέων θεωρεί το ίντερνετ όχι απλά σημαντικό, αλλά και απαραίτητο

Credit Suisse: Το 85% των νέων θεωρεί το ίντερνετ όχι απλά σημαντικό, αλλά και απαραίτητο
Το 78%, πάντως, των νέων πιστεύει ότι χρειάζονται κανόνες ασφαλείας  στο διαδίκτυο και ένα 69% περιμένει από τις κυβερνήσεις να τους υιοθετήσουν
Αν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 οι μαθητές στην Ελβετία έγραφαν σε εκθέσεις «αν το ίντερνετ είναι απελπιστικά υπερτιμημένο», σήμερα η απάντηση στο ίδιο ερώτημα θα ήταν τόσο εύκολη με το «αν η γη είναι σφαιρική».
Τάδε έφη Credit Suisse για να αποδώσει με έμφαση το πόσο εξαρτημένος είναι ο σύγχρονος άνθρωπος από το διαδίκτυο.
Σύμφωνα με έρευνα της ελβετικής τράπεζας σε τέσσερις χώρες, το 85% των νέων θεωρεί ότι το ίντερνετ παίζει έναν σημαντικό ή, ακόμα και απαραίτητο ρόλο στις ζωές τους.
Αυτό αντανακλά και στον χρόνο που περνούν μπροστά στους υπολογιστές τους.
Με εξαίρεση την Ελβετία, όπου μόνο το 39% των νέων «σερφάρει» για πάνω από δύο ώρες καθημερινά, στις άλλες τρεις χώρες τα αντίστοιχα ποσοστά είναι πολύ υψηλά και συγκεκριμένα 63% στη Βραζιλία, 59% στις ΗΠΑ και 56% στη Σιγκαπούρη.
Παράλληλα, επειδή αυτή η γενιά δεν έχει παραστάσεις από τη ζωή χωρίς ίντερνετ, οι νέοι αρέσκονται στο να κάνουν πληρωμές online, να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες, αλλά και για την αναζήτηση εργασίας.
Ανάμεσα στις δραστηριότητες για τις οποίες δεν επιλέγουν το ίντερνετ είναι το φλερτ, η παρέα με τους φίλους, οι οικονομικές συμβουλές, η αγορά ρούχων.
Συγκεκριμένα για την αναζήτηση εργασίας καταφεύγει στο ίντερντετ το 67% των Ελβετών, το 31% των Βραζιλιάνων, το 26% των Αμερικάνων και το 21% των κατοίκων της Σιγκαπούρης.
Επίσης οι νέοι της Βραζιλίας είναι πιο συχνά «οnline» σε αντίθεση με τους συνομήλικους τους στην Ελβετία, οι οποίοι το προτιμούν ανάλογα με την περίσταση και όχι για πολιτικούς, κοινωνικούς λόγους, για το πώς θα ψηφίσουν και τι χόμπι θα έχουν.
Ακόμα, το 72% των Αμερικάνων και το 86% των Βραζιλιάνων θεωρούν ότι ωφελούνται από το ίντερνετ, ενώ το 60% στις ΗΠΑ και το 83% στη Βραζιλία πιστεύουν ότι η επέκτασή του παγκοσμίως κάνει καλό στην κοινωνία.
Το μεγαλύτερο χάσμα ανάμεσα στο προσωπικό (79%) και το κοινωνικό (66%) όφελος υπάρχει στην Ελβετία.
Τέλος, δεν είναι μόνο οι γονείς που ανησυχούν για τους κινδύνους του διαδικτύου, καθώς το 78% των νέων πιστεύει ότι πρέπει να παίρνει μέτρα προστασίας όταν είναι στο ίντερνετ και το 69% περιμένει και τη συμβολή των κυβερνήσεων σε αυτό.

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης