Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Γιατί η Δύση πρέπει να ανησυχεί για την κρίση στη Συρία - Προσεκτικός ο σχεδιασμός Putin

tags :
CNBC: Γιατί η Δύση πρέπει να ανησυχεί για την κρίση στη Συρία - Προσεκτικός ο σχεδιασμός Putin
H Ρωσία δεν στοχεύει μόνο κατά του Ισλαμικού Κράτους
Πηγή ανησυχίας για τη Δύση χαρακτηρίζει τη Συρία το αμερικανικό δίκτυο CNBC, κάνοντας λόγο για ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας, με φόντο την έναρξη βομβαρδισμών από ρωσικά μαχητικά.
Όπως σχολιάζει ο Christopher Granville, διευθυντής της Trusted Sources, η αυτοκυριαρχία του Ρώσου προέδρου Putin, είναι αξιοσημείωτη.
Το ρίσκο που αναλαμβάνει είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο, όπως τονίζει.
Το CNBC παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να μας ανησυχεί η συριακή κρίση.
Καταρχήν, η Ρωσία δεν στοχεύει μόνο κατά του Ισλαμικού Κράτους, εφόσον ευσταθούν οι καταγγελίες των Αμερικανών ότι οι πρώτοι στόχοι της Μόσχας δεν έχουν καμία σχέση με τους τζιχαντιστές.
Άλλος ένας λόγος ανησυχίας για τη Δύση, αποτελεί το είδος των όπλων που χρησιμοποιεί η Μόσχα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, όπως προειδοποιούν αξιωματούχοι της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Πάντως όπως σημειώνει το CNBC, ενδεχομένως ο Putin να χρειαστεί να προχωρήσει σε έναν συμβιβασμό, αναφορικά με τη στήριξή του στον Bashar Al Assad, προκειμένου να επιτευχθεί μια διεθνής συμφωνίας για την αντιμετώπιση του ISIS.
Αν ΗΠΑ και Ρωσία συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την κοινή απειλή του Ισλαμικού Κράτους, θα αποτελέσει τελικά μια νίκη για τον Ρώσο ηγέτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης