Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Aτμομηχανή της ανάπτυξης της Ελλάδας ο τουρισμός - Τι φέρνουν οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

Reuters: Aτμομηχανή της ανάπτυξης της Ελλάδας ο τουρισμός - Τι φέρνουν οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά
Τα σχέδια για αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά είχαν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από φορείς του τουρισμού και παράγοντες της αγοράς, ήδη από το καλοκαίρι
Στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα έξι πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά προχωρά η ελληνική κυβέρνηση από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης της νέας συμφωνίας που έχει συνάψει η χώρα με τους δανειστές.
Τούτο υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, αποτιμώντας τις επίσημες ανακοινώσεις - το βράδυ της Δευτέρας 28/9 - από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες από μεθαύριο Πέμπτη καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ στα έξι πιο "κοσμικά" νησιά της χώρας.
Τα έξι πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά για τους ξένους τουρίστες θα έχουν τους νέους, αυξημένους συντελεστές - που ισχύουν ήδη στην ηπειρωτική Ελλάδα - και συγκεκριμένα 6%, 13% και 23%.
Όπως προσθέτει το Reuters, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά και την επανεκλογή του στις 20 Σεπτεμβρίου δεσμεύθηκε για την πλήρη αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με το τρίτο πακέτο διάσωσής της.
Τα σχέδια για αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά είχαν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από φορείς του τουρισμού και παράγοντες της αγοράς, ήδη από το καλοκαίρι.
Αντίθετοι ως προς τις αυξήσεις ήταν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως, όπως ορίζει το νέο μνημόνιο της Ελλάδας, το εν λόγω μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί, προκειμένου η χώρα να λάβει τις δόσεις του νέου δανείου.
Ο τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για έσοδα - ρεκόρ τη φετινή χρονιά, καταλήγει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης