Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Princeton University κατά δανειστών - Ψίχουλα τα σχέδιά τους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Princeton University κατά δανειστών - Ψίχουλα τα σχέδιά τους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Τα ψίχουλα... της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν μπορούν να αποτελούν επιβράβευση για ακόμη περισσότερη αντιπαραγωγική λιτότητα
Την αντίθεσή του στη στάση των δανειστών έναντι της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, εκφράζει ο Ashoka Mody, καθηγητής διεθνούς οικονομικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Princeton.
Ο ίδιος μάλιστα σπεύδει να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του και για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
"Τα ψίχουλα... της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που οι δανειστές προτείνουν στην Ελλάδα δεν μπορούν να αποτελούν επιβράβευση για ακόμη περισσότερη αντιπαραγωγική λιτότητα", εξηγεί χαρακτηριστικά ο Ashoka Mody, την ώρα που έχει φουντώσει για τα καλά η συζήτηση για τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Το αέναο δράμα του ελληνικού χρέους έφτασε μέχρι και τις ΗΠΑ, σχολιάζει, την ίδια στιγμή, το πρακτορείο CNBC, με αφορμή τα μηνύματα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα από τη Νέα Υόρκη, την ώρα που οι δανειστές της Ελλάδας έχουν απορρίψει με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο haircut στο ελληνικό χρέος.
Αντ' αυτού, προκρίνουν λύσεις όπως παράταση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, καθώς και μείωση των επιτοκίων.
Ο Αλέξης Τσίπρας, από τις ΗΠΑ, ζητά τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας για την επίλυση του προβλήματος του ελληνικού χρέους.
Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός αναζητά στη Νέα Υόρκη πιο γενναιόδωρους φίλους έναντι εκείνων που διαθέτει στην Ευρωζώνη, ώστε η Ελλάδα να ελαφρυνθεί από σημαντικό μέρος του βάρους του χρέους της.
Επί της ουσίας, συνεχίζει το CNBC, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει τη σύναψη υπερ-κυβερνητικών συμμαχιών, προκειμένου να διεκδικήσει μια φιλική προς τις αγορές αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Η Ελλάδα προσδοκά στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από τα Χριστούγεννα, ωστόσο οι δυνάμεις εξουσίας της Ευρωζώνης έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και πιθανότατα δεν θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει το καλύτερο δυνατό deal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης