Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Αυξάνονται οι πιθανότητες εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Citigroup: Αυξάνονται οι πιθανότητες εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Πολλοί Βρετανοί δεν είναι σταθερά υπέρ ή κατά της συμμετοχής της χώρας στην Ε.Ε., κάτι που υποδηλώνει ότι η κοινή γνώμη θα μπορούσε να παρασυρθεί από σειρά παραγόντων
Αυξάνονται οι πιθανότητες ενός Brexit, σύμφωνα με τη Citigroup, παρά το γεγονός ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. δεν περιλαμβάνεται στο βασικό της σενάριο.
Η Citigroup σημειώνει ότι το Brexit δεν είναι το βασικό της σενάριο, ωστόσο εκτιμά ότι είναι λιγότερο απίθανο απ' ό,τι προηγουμένως.
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις ακόμη δείχνουν ότι υπερισχύουν εκείνοι που είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., αν και η διαφορά με όσους είναι αντίθετοι έχει μειωθεί σημαντικά τους πρόσφατους μήνες.
Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι το εκλογικό σώμα θεωρεί το Brexit πιο επικίνδυνο από το να συνεχίσει η χώρα να αποτελεί μέλος της Ε.Ε., επισημαίνει η Citigroup, προσθέτει ωστόσο ότι οι υποστηρικτές του Brexit είναι πιο ενθουσιώδεις και είναι πιθανότερο να προσέλθουν να ψηφίσουν απ' ό,τι όσοι είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.
Η μεγάλη πλειονότητα των Βρετανών που δεν είναι σταθερά υπέρ ή κατά της συμμετοχής της χώρας στην Ε.Ε. υποδηλώνει ότι η κοινή γνώμη μπορεί να παρασυρθεί από μια σειρά παραγόντων, περιλαμβανομένης της εκστρατείας για το δημοψήφισμα, υπογραμμίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης