Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Beta Securities: Θετική για τις αγορές η ανάληψη του ΥΠΟΙΚ από τον Τσακαλώτο - Υπάρχει χημεία με τους δανειστές

Beta Securities: Θετική για τις αγορές η ανάληψη του ΥΠΟΙΚ από τον Τσακαλώτο - Υπάρχει χημεία με τους δανειστές
"Οι αγορές θα υποδεχθούν θετικά τον Ευ. Τσακαλώτο"
Θετική εξέλιξη θα αποτελέσει για τις διεθνείς αγορές η επανατοποθέτηση του Ευ. Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών, όπως εκτιμά η Beta Securities.
"Οι αγορές θα υποδεχθούν θετικά τον Ευ. Τσακαλώτο", σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής trader στη Beta Securities.
Όπως ο ίδιος εξηγεί, υπάρχει χημεία μεταξύ του Ευ. Τσακαλώτου και των δανειστών.
Όπως σχολιάζει, στο μεταξύ, σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, με την τοποθέτηση του Ευ. Τσακαλώτου στη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο Αλ. Τσίπρας στέλνει μήνυμα πως θα τηρήσει τους όρους του μνημονίου.
Ο Ευ. Τσακαλώτος αναλαμβάνει τον ρόλο της συνέχισης των συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, για την εφαρμογή των όρων της νέας συμφωνίας.
Ο Ευ. Τσακαλώτος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο κατά την κορύφωση των διαπραγματεύσεων - τον Αύγουστο - οπότε και έπεσαν οι υπογραφές για το τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 86 δισ. ευρώ.
Όπως προσθέτει το Reuters, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, άνθρωπος που χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού στους διαπραγματευτικούς κύκλους, είναι πολύ πιθανό να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης