Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Σταθερή και ενωμένη η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα - Οι 4 βασικές προτεραιότητες

Euroxx: Σταθερή και ενωμένη η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα - Οι 4 βασικές προτεραιότητες
Η νέα κυβέρνηση θα είναι πιο ενωμένη και πιο σταθερή, μετά την αποχώρηση της ομάδας του Π. Λαφαζάνη
Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει τις ταχύτατες διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα η Euroxx, σχολιάζοντας, σε νέα έκθεσή της, το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής, το γεγονός ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες είναι θετικό.
Η νέα κυβέρνηση θα είναι πιο ενωμένη και πιο σταθερή, μετά την αποχώρηση της ομάδας του Π. Λαφαζάνη.
Η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι η ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα να παράσχει επαρκείς διαβεβαιώσεις σε αγορές, καταθέτες και δανειστές, πως η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νέου μνημονίου.
Το όνομα που θα αναλάβει το νευραλγικό υπουργείο των Οικονομικών αναμένεται να δώσει και τον τόνο για την ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί η εφαρμογή του μνημονίου, σχολιάζει η Euroxx.
Περιγράφοντας τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης η χρηματιστηριακή στέκεται στα εξής:
- ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του νέου προγράμματος, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση κεφαλαίων προς την Ελλάδα, αλλά και να λάβει θετικές για την ενίσχυση της ρευστότητας αποφάσεις η ΕΚΤ
- αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, θα ανοίξει ο δρόμος και για την έναρξη του επίσημου διαλόγου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
- ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών με τη υψηλότερη δυνατή συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών
- σταδιακή άρση των capital controls

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης