Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El Pais: Απόλυτη πλειοψηφία εξασφαλίζουν οι αυτονομιστές της Καταλονίας στις εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου

El Pais: Απόλυτη πλειοψηφία εξασφαλίζουν οι αυτονομιστές της Καταλονίας στις εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου
Τα αυτονομιστικά κόμματα εξασφαλίζουν 76 - 78 έδρες του περιφερειακού κοινοβουλίου 10 έδρες περισσότερες απο τις απαιτούμενες 
Μια εβδομάδα μετά τις ελληνικές εκλογές τα σκήπτρα παίρνουν οι Καταλανοί στην Ισπανία οι οποίοι στις 27 Σεπτεμβρίου ψηφίζουν για το τοπικό Κοινοβούλιο του.
Και όπως όλα δείχνουν, τα αυτονομιστικά κόμματα εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Metroscopia για λογαριασμό της εφημερίδας El Pais, τα αυτονομιστικά κόμματα εξασφαλίζουν 76 - 78 έδρες του περιφερειακού κοινοβουλίου την ώρα που διασφαλίζουν την πλειοψηφία με 68 έδρες.
Ο συντηρητικός πολιτικός σχηματισμός «Junts pel si» (Μαζί για το Ναι) κερδίζει τις 66 - 67 έδρες, ενώ το ακροαριστερό «CUP» 10 – 11 έδρες.
Ο πρόεδρος της Καταλονίας και επικεφαλής του «Junts pel si», Artur Mas, θεωρεί ότι οι 68 έδρες είναι αρκετές ώστε να ξεκινήσει τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας, με στόχο την κήρυξη της ανεξαρτησίας έως το 2017.
Το φιλελεύθερο κόμμα «Ciudadanos», το οποίο τάσσεται εναντίον της αυτονομίας, κερδίζει 19 έδρες, το σοσιαλιστικό 14 και το Λαϊκό Κόμμα 10.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης