Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence: Οι εκλογές της Κυριακής δεν θα δώσουν λύση στη βαθιά πολιτική κρίση που στοιχειώνει την Ελλάδα

Teneo Intelligence: Οι εκλογές της Κυριακής δεν θα δώσουν λύση στη βαθιά πολιτική κρίση που στοιχειώνει την Ελλάδα
Στο χειρότερο σενάριο, η Ελλάδα δεν αποκλείεται να οδηγηθεί εκ νέου στις κάλπες
Για κακούς οιωνούς στην Ελλάδα προειδοποιεί η Teneo Intelligence, ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου.
"Οι οιωνοί από την πρόσφατη πολιτική ιστορία της Ελλάδας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία", επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Wolfango Piccoli, στρατηγικός αναλυτής της Teneo Intelligence.
Όπως σημειώνει, καμία από τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα από την είσοδό της στην εποχή των μνημονίων (το 2010) μέχρι και σήμερα, δεν έχει δώσει λύση στη βαθιά πολιτική κρίση που στοιχειώνει τη χώρα.
Ούτε οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου μπορούν να δώσουν λύση, προβλέπει.
Κατά τον Wolfango Piccoli, καμία κάλπη δεν μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό της κυβέρνησης εκείνης που απαιτείται για την επιτυχημένη εφαρμογή του νέου μνημονίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Όπως εκτιμά ο αναλυτής, στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα, μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής, θα διασφαλίσει μια περίοδο σχετικής ηρεμίας.
Όμως θα πρόκειται για μια βραχύβια περίοδο, καθώς πολύ σύντομα η Ελλάδα θα επιστρέψει στον συνηθισμένο μονοπάτι.
Στο μονοπάτι που ξέρει και το οποίο δεν είναι άλλο από εκείνο της πολιτικής απροθυμίας και των χαμένων... προθεσμιών.
Στο χειρότερο σενάριο, η Ελλάδα δεν αποκλείεται να οδηγηθεί εκ νέου στις κάλπες, ακόμη κι αν τα δύο μεγάλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, έστω και στη θεωρία έχουν αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης