Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Ποιος θα «αρπάξει» την εξουσία στην Ελλάδα - Μάχη Τσίπρα – Μεϊμαράκη - Ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα

tags :
CNBC: Ποιος θα «αρπάξει» την εξουσία στην Ελλάδα - Μάχη Τσίπρα – Μεϊμαράκη - Ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί παρουσίασαν τους στόχους τους κατά τη διάρκεια του debate της Δευτέρας
Για μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεïμαράκη, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το αμερικανό δίκτυο CNBC.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί παρουσίασαν τους στόχους τους κατά τη διάρκεια του debate της Δευτέρας, «μονομαχία» η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τις θέσεις των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών.
Σύμφωνα με το CNBC εδώ και εβδομάδες η μάχη Τσίπρα – Μεϊμαράκη εκτυλίσσεται στήθος με στήθος δημοσκοπικά τουλάχιστον, γεγονός που εγείρει αμφιβολίες για τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης μετά τις εκλογές.
Και οι δύο δεσμεύθηκαν κατά τη διάρκεια του debate ότι θα τηρήσουν τη συμφωνία με τους δανειστές, ενώ και οι δύο αντιτάχθηκαν στο Grexit.
Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας απέκλεισε για άλλη μια φορά κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, σημειώνει το CNBC.
Στον αντίποδα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης καλωσόρισε ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το CNBC, η ΝΔ επιδιώκει τη μακροπρόθεσμη διαχειρισιμότητα του δημόσιου χρέους, τη σταδιακή μείωση φόρων επί των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, τη διασφάλιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί για τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη φορολογική μεταρρύθμιση, την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης