Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ κατά 100 χιλ. βαρέλια τη μέρα προβλέπει ο ΟΠΕΚ

Business Insider: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ κατά 100 χιλ. βαρέλια τη μέρα προβλέπει ο ΟΠΕΚ
Παρά την κατάρρευση των τιμών ο ΟΠΕΚ συνεχίζει να αντλεί πετρέλαιο για να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς
Στην μηνιαία αναφορά του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι οι παραγωγοί πετρελαίου των ΗΠΑ αρχίζουν να νιώθουν τη συμπίεση των τιμών πετρελαίου χαμηλότερα, αναφέρει το Business Insider.
O ΟΠΕΚ προσθέτει ότι στη Βόρεια Αμερική υπάρχουν σημάδια ότι η παραγωγή των ΗΠΑ έχει αρχίσει να αντανακλά τη μείωση των επενδύσεων και της δραστηριότητας.
Όλα τα μάτια είναι πλέον στραμμένα στο πόσο γρήγορα η παραγωγή των ΗΠΑ πέφτει.
Ο ΟΠΕΚ περιέκοψε τις προβλέψεις του για την παραγωγή των ΗΠΑ το 2015 κατά 100.000 βαρέλια τη μέρα στα 13,75 εκ. βαρέλια / ανά μέρα.
Αλλά, όλο και περισσότεροι παγκόσμιοι παίκτες παρατηρούν ότι οι παραγωγοί χρησιμοποιούν φθηνότερες μεθόδους γεωτρήσεων και αυτό θεωρείται ότι έφερε και τη μείωση των τιμών πετρελαίου κατά 60% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Παρά την κατάρρευση των τιμών, ο ΟΠΕΚ συνεχίζει να αντλεί πετρέλαιο σε μία προσπάθεια να διατηρήσει το μερίδιο της αγοράς.
Και με τη νέα του πρόβλεψη ο ΟΠΕΚ διεκδικεί τη νίκη απέναντι στους παραγωγούς σε αυτόν τον πόλεμο των τιμών του πετρελαίου.
Η νέα πρόβλεψη του ΟΠΕΚ απηχεί την άποψη μίας έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας σύμφωνα με την οποία οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φέρουν την παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ σε μία ηχηρή διακοπή.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας υποστηρίζει ότι η στρατηγική του καθοδηγούμενου από τη Σαουδική Αραβία ΟΠΕΚ να υπερασπιστεί τα μερίδια της αγοράς, ανεξάρτητα από τις τιμές, φαίνεται να έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα αφήνοντας έξω την παραγωγή που δεν μπορεί να απορροφηθεί.
Παρά την αναμενόμενη πτώση στην παραγωγή των ΗΠΑ, ο ΟΠΕΚ ισχυρίζεται ότι η αμερικάνικη προμήθεια πετρελαίου παραμένει μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός ΟΠΕΚ.
Αλλά για την ώρα φαίνεται ότι η τακτική του ΟΠΕΚ να οδηγήσει τους μικρούς παίκτες εκτός αγοράς αποδίδει.
Ακολουθεί η πρόβλεψη του ΟΠΕΚ για την παραγωγή των ΗΠΑ.

Embedded image permalink
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης