Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg View: Ελλάδα, η καλύτερη επένδυση του κόσμου… χωρίς πλάκα

Bloomberg View: Ελλάδα, η καλύτερη επένδυση του κόσμου… χωρίς πλάκα
Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια με το ελληνικό χρέος ανέδειξαν νικητές 
Την Ελλάδα χρίζει ως… καλύτερη επένδυση παγκοσμίως, ο Matthew Winkler στο Bloomberg View.
Ειδικότερα, ο αναλυτής του Bloomberg, επισημαίνει πως οι επενδυτές που δεν άκουσαν τις Κασσάνδρες και ρίσκαραν στα ελληνικά ομόλογα, επιβραβεύτηκαν για την απόφασή τους.
Ειδικότερα, όσοι, παρά τις κραυγές, που προειδοποιούσαν για «πολιτική και οικονομική καταστροφή», επένδυσαν στο ελληνικό χρέος, φαίνεται ότι έκαναν την καλύτερη επιλογή, με τα ελληνικά ομόλογα να διαγράφουν από τα τέλη του 2014 την καλύτερη πορεία, στην Ευρωζώνη και από τον Ιανουάριο του 2015 την καλύτερη πορεία σε όλο τον κόσμο, σε σχέση με τα υπόλοιπα assets.
Όπως επισημαίνει, από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα, καμία μετοχή, κανένα ομόλογο, νόμισμα ή εμπόρευμα, δεν έχει καταγράψει πιο κερδοφόρα για τους επενδυτές πορεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Όσοι, δε, αγόρασαν ομόλογα, στη δευτερογενή αγορά, λίγες ημέρες πριν την επίτευξη της συμφωνίας, τότε φαίνεται πως έκαναν το deal της χρονιάς.
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είχε εκτοξευτεί στα ύψη, παρασύροντας τα επιτόκια των ομολόγων και βυθίζοντας τις τιμές τους, καθιστώντας τα μεγάλο επενδυτικό ρίσκο.
Εντούτοις, από την επίτευξη της συμφωνίας έως σήμερα τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταγράψει ουσιαστική και σημαντική βελτίωση, αποφέροντας κέρδη, σε όσους δεν φοβήθηκαν και… έπαιξαν.

MW chart

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης