Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Λαφαζάνης, ο πρώην σύντροφος του Τσίπρα - Ο αντιμνημονιακός πολιτικός που στερεί ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ

Reuters: Λαφαζάνης, ο πρώην σύντροφος του Τσίπρα - Ο αντιμνημονιακός πολιτικός που στερεί ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η Λαϊκή Ενότητα διεκδικεί ανοιχτά την ψήφο των πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντάς τους διαρκώς πως ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να υπογράψει μνημόνιο
Ως τον πρώην σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα, που σήμερα όμως επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει το Reuters τον επικεφαλής του νεοσύστατου πολιτικού φορέα, της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν σταματά να εξαπολύει τα βέλη του στον πρώην σύντροφό του, επιφέροντας ταυτόχρονα μεγάλο πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού κλέβει πολύτιμες ψήφους, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται ο Νούμερο 1 αντιμνημονιακός πολιτικός της χώρας.
Ο Π. Λαφαζάνης - και δη οι κινήσεις του - αποτελούσαν πονοκέφαλο εδώ και πολύ καιρό για τον Αλ. Τσίπρα, καθώς το διαρκώς αντιδραστικό του στυλ ήταν ικανό να πυροδοτήσει την επανάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζοντας τον Αλ. Τσίπρα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για την 20η Σεπτεμβρίου.
Η Λαϊκή Ενότητα διεκδικεί ανοιχτά την ψήφο των πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντάς τους διαρκώς πως ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να υπογράψει μνημόνιο.
Σήμερα ο Π. Λαφαζάνης θυμίζει πάρα πολύ τον Αλ. Τσίπρα πριν ο τελευταίος αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας τον περασμένο Ιανουάριο.
Ο Λαφάζανης δεν είναι ο άνθρωπος που μασά τα λόγια του, βάλλοντας ευθέως κατά των δανειστών - τους οποίους χαρακτηρίζει ιμπεριαλιστές - αλλά και κατά του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο χαρακτηρίζει αμαρτωλό ταμείο.
"Καταστρέφουν την Ελλάδα και δυστυχώς κάθε νέο πακέτο διάσωσης απλά επιδεινώνει την καταστροφή", δηλώνει ο ίδιος ο Π. Λαφαζάνης, μιλώντας στο Reuters.
"H καταστροφή, οι εκβιασμοί και τα πακέτα διάσωσης πρέπει να σταματήσουν τώρα, όπως και το ξεπούλημα της χώρας", διαμηνύει.
Αντίθετα με τον Αλ. Τσίπρα, ο Π. Λαφαζάνης δηλώνει έτοιμος να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.
Όλες οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν πως η Λαϊκή Ενότητα "κοστίζει" σημαντικό μερίδιο ψήφων στον ΣΥΡΙΖΑ.
"Κάθε απώλεια ψήφου είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το στάδιο", δηλώνει στο Reuters ο επικεφαλής της Alco, Kώστας Παναγόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης