Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

World Economic Forum: Έξι πίνακες που εξηγούν το παγκόσμιο sell off λόγω της Κίνας

World Economic Forum: Έξι πίνακες που εξηγούν το παγκόσμιο sell off λόγω της Κίνας
Τις προηγούμενες εβδομάδες, οι παγκόσμιες αγορές κατέγραψαν μία βίαιη πτώση, στον απόηχο της κατακρήμνισης των ασιατικών χρηματιστηρίων
Τους λόγους, για τους οποίους η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας πλήττει την παγκόσμια ανάπτυξη, παραθέτει το World Economic Forum, επιστρατεύοντας έξι, ενδεικτικούς πίνακες.
Τις προηγούμενες εβδομάδες, οι παγκόσμιες αγορές κατέγραψαν μία βίαιη πτώση, στον απόηχο της κατακρήμνισης των ασιατικών χρηματιστηρίων.
Εφαλτήριο για τη διόρθωση αποτέλεσε η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί το 2015 με ρυθμό κάτω του +7%.


Chinese real GDP growth


Shanghai year

Η επί τα χείρω εκτίμηση για την πορεία του κινεζικού ΑΕΠ πυροδότησε κύμα ανησυχιών παγκοσμίως, καθώς η Κίνα είναι ο μεγάλος «παίχτης» σε μία σειρά τομέων – και ιδίως στην αγορά των εμπορευμάτων (commodities).


china-commodities-consumption


Ο προβληματισμός για την Κίνα έγειρε πτωτικές πιέσεις και στην αγορά των μετάλλων, τα οποία με τη σειρά τους σημειώνουν σημαντικές απώλειες.


commodity prices


Εκτός των μετάλλων όμως, η Κίνα επηρεάζει και μία σειρά άλλων χωρών, λόγω της υψηλής εισαγωγικής της δραστηριότητας.
Η ανάγκη για πρώτες ύλες αναγκάζουν το Πεκίνο να αναπτύξει έντονη εμπορική διασύνδεση μία αρκετές χώρες, όπως η Αυστραλία, η Νότια Κορέα, η Βραζιλία, η Ιαπωνία, η Σαουδική αραβία και η Νότια Αφρική.


G20 exports to China


Και όλα αυτά, καταλήγει το World Economic Forum, εν μέσω μίας παγκόσμιας οικονομίας, η οποία βασίζεται όλο και περισσότερο στην Κίνα και τις αναπτυσσόμενες χώρες...


emerging market world economiy


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης