Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: O διπλός κίνδυνος για την ισπανική οικονομία από τις εκλογές στην Καταλονία και τις γενικές εκλογές

Deutsche Bank: O διπλός κίνδυνος για την ισπανική οικονομία από τις εκλογές στην Καταλονία και τις γενικές εκλογές
Το πιθανότερο αποτέλεσμα των γενικών εκλογών θα είναι ένας ασταθής κυβερνητικός συνασπισμός, εκτιμά η γερμανική τράπεζα
Με διπλό κίνδυνο είναι αντιμέτωπη η ισπανική οικονομία, καθώς θα διεξαχθούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα, αυτές στην Καταλονία στις 27 Σεπτεμβρίου και οι γενικές εκλογές τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Deutsche Bank.
Οι κίνδυνοι αυτοί, όπως αναφέρει η γερμανική τράπεζα, είναι: πρώτον, η Ισπανία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανώς κατακερματισμένο Κοινοβούλιο και δεύτερον, υπάρχει ο κίνδυνος μιας κυβέρνησης σημαντικά επηρεασμένης από το Podemos.
Ειδικότερα, επισημαίνει: «Η Ισπανία αντιμετωπίζει τις εκλογές στην Καταλονία στις 27 Σεπτεμβρίου και γενικές εκλογές στις 13 ή 20 Δεκεμβρίου», σημειώνει και προσθέτει ότι στην Καταλονία, τα κόμματα που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας είναι σχεδόν 10 μονάδες βάσης κάτω από την απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που σύμφωνα με την Deutsche Bank μπορεί να προκαλέσει τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, κάτι που εκτιμούμε ότι δεν θα είναι υπέρ τους.
«Τα νέα είναι λιγότερο θετικά σε εθνικό επίπεδο, όπου οι δημοσκοπήσεις απεικονίζουν μια υψηλά κατακερματισμένη εικόνα», επισημαίνει η Deutsche Bank, η οποία εκτιμά ότι το πιθανότερο αποτέλεσμα των γενικών εκλογών θα είναι ένας ασταθής κυβερνητικός συνασπισμός.
Μια πλειοψηφία θα απαιτήσει τη συνεργασία δύο μεγάλων κομμάτων και πλειάδα μικρότερων και περιφερειακών κομμάτων.
Βασιζόμενοι στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, σημειώνει, είναι αρκετά αβέβαιο αν είναι πιο πιθανός ένας κυβερνητικός συνασπισμός υπό το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) ή υπό το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE).
«Συνολικά, βλέπουμε δύο κινδύνους: πρώτον, η Ισπανία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανώς κατακερματισμένο Κοινοβούλιο και δεύτερον, υπάρχει ο κίνδυνος μιας κυβέρνησης σημαντικά επηρεασμένης από το Podemos», σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης