Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Ήρθε η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα - Από χώρα της κρίσης καθίσταται ελκυστική επενδυτική ευκαιρία

CNBC: Ήρθε η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα - Από χώρα της κρίσης καθίσταται ελκυστική επενδυτική ευκαιρία
Η Ελλάδα θυμίζει μια αναδυόμενη οικονομία που έχει πάρει τον δρόμο της ανάπτυξης
"Μπορεί η Ελλάδα να καταστεί από χώρα της κρίσης σε επενδυτική ευκαιρία;", διερωτάται σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, επικαλούμενο τις θέσεις σημαντικής μερίδας αναλυτών.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, μπορεί να έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την υπογραφή του τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, όμως σταδιακά για ορισμένους επενδυτές η χώρα έχει αρχίσει να καθίσταται επενδυτική ευκαιρία.
Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα, δηλώνει ο Francesco Starace, CEO της ιταλικής Enel.
"Η Ελλάδα θυμίζει μια αναδυόμενη οικονομία που έχει πάρει τον δρόμο της ανάπτυξης", προσθέτει.
Ωστόσο, οι κίνδυνοι για την Ελλάδα απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν ότι έχουν λήξει ή ότι έχουν εξαφανιστεί, ιδίως τώρα που η χώρα οδεύει ολοταχώς προς την κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου, προειδοποιούν οι αναλυτές.
Ο μεγάλος κίνδυνος μετά τις εκλογές είναι πως κανένα κόμμα δεν θα είναι σε θέση να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος νέων, επαναληπτικών εκλογών εντός του 2015, δηλώνει η Tina Fordham, πολιτική αναλύτρια της Citi.
"Υπάρχουν σαφείς μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στην Ελλάδα, τόσο στο οικονομικό πεδίο, όσο και στο μέτωπο του ασφαλιστικού, τώρα που η χώρα βρίσκεται σε τροχιά αποφυγής του κινδύνου εξόδου από το ευρώ.
Εάν όμως η Ελλάδα δεν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, τότε μπορεί να περάσουν 3-4 χρόνια και η χώρα να βρεθεί εκ νέου στη θέση που βρισκόταν πριν από μερικούς μήνες", δηλώνει ο Randy Frederick, της Charles Schwab.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης