Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Handelsblatt: Ο Schaeuble είναι διστακτικός για την ελληνική συμφωνία – Διχασμένο το Γερμανικό μέτωπο

tags :
Handelsblatt: Ο Schaeuble είναι διστακτικός για την ελληνική συμφωνία – Διχασμένο το  Γερμανικό μέτωπο
H Γερμανία εξετάζει την ελάφρυνση του χρέους, με  επέκταση της διάρκειας των δανείων, ένα κούρεμα δεν μπορεί να τεθεί προς διαπραγμάτευση
Μπορεί ο Τσίπρας στην Ελλάδα να προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της συμφωνίας και των νέων μεταρρυθμίσεων αλλά η γερμανική κυβέρνηση στέλνει ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με το εάν θα εγκρίνει αμέσως την συμφωνία διάσωσης αναφέρει η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W Schaeuble, ο οποίος έχει από καιρό εκφράσει τοους προβληματισμούς του σχετικά με τη βιωσιμότητα του τρίτου πακέτου διάσωσης μέσα σε 5 χρόνια για την Ελλάδα, υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται βιασύνη.
Σε ένα δισέλιδο έγγραφο με τίτλο προκαταρκτικός έλεγχος του Μνημονίου Κατανόησης το υπουργείο Οικονομικών περιέγραψε τα μεταρρυθμιστικά σχέδια, την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις ιδιωτικοποιήσεις ως ανοικτά ζητήματα.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει διαφορετική προσέγγιση από το γραφείο της Καγκελαρίου Angela Merkel και από το υπουργείο οικονομικών, με επικεφαλής τον Sigmar Gabriel, ο οποίος είναι ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών.
«Η κατεύθυνση της συμφωνίας είναι σωστή», είπε ο εκπρόσωπος Steffen Seibert της A. Merkel.
O Martin Schulz, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος SPD  προέτρεψε το Βερολίνο να δράσει γρήγορα.
«Είναι καλό για το ευρώ και επομένως, για τη Γερμανία, οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να ολοκληρωθούν άμεσα  δήλωσεστο  Der Spiegel.
Οι Γερμανοί θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες, για παράδειγμα, σχετικά με το πότε το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων με τα 50 δισεκ. θα ξεκινήσει. Δεν υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το ποιος θα ασκεί τον έλεγχο στο Ταμείο, υπάρχουν σχέδια για μια ειδική ομάδα που έχει συσταθεί για να αποφασίσει σχετικά με το θέμα μέχρι τον Δεκέμβριο.
Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εκφράζει την ανησυχία τους για τους  ετήσιους στόχους του προϋπολογισμού στην Ελλάδα.
Για παράδειγμα, η Ελλάδα θα πρέπει να επιτρέπεται να έχει δημοσιονομικό έλλειμμα 0,25% το 2015 αντί πλεονάσματος 1%.
Όσον αφορά το χρέος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Jens Spahn, δήλωσε  ότι ενώ η Γερμανία εξετάζει την ελάφρυνση του χρέους, με  επέκταση της διάρκειας των δανείων, ένα κούρεμα δεν μπορεί να τεθεί προς διαπραγμάτευση.
Κούρεμα δεν θα δεχθούμε, ελάφρυσνη θα συζητήσουμε δήλωσε ο Spahn.


A Ray of Hope for Greece-01

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης