Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Royal Bank of Scotland: Έως και 25 δισ. ευρώ το ύψος ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών

tags :
Royal Bank of Scotland: Έως και  25 δισ. ευρώ το ύψος ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να συντελεστεί σε τάχιστο χρόνο
Τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες θα ανέλθουν έως τα 25 δισ. ευρώ, εκτιμά η Royal Bank of Scotland, εν όψει των stress tests του Φθινοπώρου.
Όπως αναφέρει η βρετανική τράπεζα, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να συντελεστεί σε τάχιστο χρόνο, προκειμένου να στηριχθεί η μετέωρη ελληνική οικονομία και να ανακτηθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη, η οποία κατέρρευσε ολοκληρωτικά με την επιβολή των capital controls.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της RBS, το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναμένεται να ανέλθει έως τα 25 δισ. ευρώ.
Αιτιολογώντας την πρόβλεψή της, η επενδυτική τράπεζα επισημαίνει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) αυξήθηκαν το α’ 3μηνο του 2015 στο 30% των συνολικών δανείων – ποσοστό το οποίο σίγουρα γιγαντώθηκε κατά τη διάρκεια των κεφαλαιακών περιορισμών.
Ένα ακόμη μείζον ζήτημα συνίσταται και στον αναβαλλόμενο φόρο (DTA), ο οποίος εκτιμάται ότι ισούται με τα 2/3 των συνολικών τραπεζικών κεφαλαίων.
Καταλήγοντας, η RBS προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας θα συμβάλλει στην αύξηση του κόστους ανακεφαλαιοποίησης, το οποίο ενδεχομένως να ενισχυθεί περαιτέρω, λόγω και της δεδομένης επιδείνωσης των δεικτών της οικονομίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης