Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Associated Press: Αντιμέτωπη με προβλέψεις σοκ για ύφεση -4% το 2015 η ελληνική οικονομία

Associated Press: Αντιμέτωπη με προβλέψεις σοκ για ύφεση -4% το 2015 η ελληνική οικονομία
Το μέγεθος της ύφεσης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο γρήγορα θα κατορθώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να επιστρέψουν σε συνθήκες ομαλότητας
Αντιμέτωπη με τιμωρητικής φύσεως ύφεση είναι η Ελλάδα κατά το τρέχον έτος, καθώς οι προβλέψεις των οικονομολόγων για την πορεία της οικονομίας καθίστανται ολοένα και πιο δυσοίωνες.
Όπως επισημαίνει το Associated Press, η πολύμηνη αβεβαιότητα για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και η επιβολή capital controls στο τραπεζικό σύστημα έχουν βυθίσει εκ νέου στην ύφεση την ελληνική οικονομία.
Το μέγεθος της ύφεσης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο γρήγορα θα κατορθώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να επιστρέψουν σε συνθήκες ομαλότητας.
Το χάος που επικρατεί στις ελληνικές επιχειρήσεις έχει ωθήσει τους οικονομολόγους να τοποθετούν μεταξύ του -2% και το -4% τις προβλέψεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2015.
"Από τις αρχικές προβλέψεις για ήπια ανάπτυξη, η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι θα οδηγηθεί σε μια σχεδόν τιμωρητικού τύπου ύφεση από -2% έως -4%", σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα του Associated Press.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης