Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Associated Press: Τα capital controls έχουν παραλύσει το ελληνικό επιχειρείν - Αιμορραγούν οι εταιρείες της Β. Ελλάδος

Associated Press: Τα capital controls έχουν παραλύσει το ελληνικό επιχειρείν - Αιμορραγούν οι εταιρείες της Β. Ελλάδος
Περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει την έδρα τους στη Βουλγαρία τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία
Υπό τον κίνδυνο παράλυσης βρίσκεται το ελληνικό επιχειρείν, ακόμη κι αν οι τράπεζες στη χώρα είναι ανοιχτές, προειδοποιεί, με νέο του δημοσίευμα, το Associated Press.
Όπως υποστηρίζει το πρακτορείο, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν παραλύσει, ακόμη κι αν οι τράπεζες είναι ανοιχτές.
Αιτία της παράλυσης είναι το καθεστώς των capital controls, το οποίο έχει επιβληθεί από τα τέλη Ιουνίου.
Το πρακτορείο περιγράφει τη διαδικασία των εγκρίσεων που απαιτείται για κάθε ελληνική επιχείρηση που πρέπει να αποπληρώσει τους προμηθευτές της στο εξωτερικό.
Ο πόνος είναι τεράστιος για τις ελληνικές εταιρείες, οι οποίες δίνουν ήδη μεγάλη μάχη προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο υφεσιακό καθεστώς της Ελλάδας.
Όπως σημειώνει το Associated Press, το πρόβλημα είναι πιο έντονο για τις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος, καθώς χιλιάδες εταιρείες έχουν καταθέσει επίσημα αιτήματα για τη μεταφορά της έδρας τους στη γειτονική Βουλγαρία, προκειμένου να αποφύγουν την αύξηση της φορολόγησης.
Περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει την έδρα τους στη Βουλγαρία τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.
Κατά τα ίδια στοιχεία, περί τις 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν καταθέσει αίτημα για μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στη Βουλγαρία, μέσω δημιουργίας θυγατρικών στη γειτονική χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης