Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Washington Post: Οι ελληνικές τράπεζες οδηγούνται στον θάνατο με γοργούς ρυθμούς

Washington Post: Οι ελληνικές τράπεζες οδηγούνται στον θάνατο με γοργούς ρυθμούς
Η Ελλάδα ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να επιβιώσει μια οικονομία χωρίς τράπεζες και το αντίστροφο, σημειώνει το δημοσίευμα
Οι ελληνικές τράπεζες οδηγούνται στον θάνατο με γοργούς ρυθμούς, αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Η Ελλάδα ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να επιβιώσει μια οικονομία χωρίς τράπεζες και το αντίστροφο, σημειώνει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι ελληνικές τράπεζες υπέπεσαν στο σφάλμα να είναι…τράπεζες σε μια χώρα όπως η Ελλάδα.
Μέρος του φόβου αποτελεί το ενδεχόμενο εκδίωξης της Ελλάδας από το ευρώ και η μετατροπή των καταθέσεων των Ελλήνων σε δραχμές.
Αυτό προκαλεί ένα bank run σε αργή κίνηση, το οποίο εντάθηκε τους τελευταίους μήνες, υπό τον φόβο μη επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές.
Ωστόσο αυτό ήταν ένα διαχειρίσιμο πρόβλημα από τη στιγμή που η ΕΚΤ έκανε τη δουλειά της, ωστόσο όταν έκλεισε η στρόφιγγα της ρευστότητας επιβλήθηκαν τα capital controls, τα οποία έχουν προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων.
Με φόντο την εμπειρία της Κύπρου, ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας τονίζει ότι θα περάσουν χρόνια για να αρθούν οι περιορισμοί στις συναλλαγές.

H δραματική πορεία των τραπεζικών μετοχών

Embedded image permalink


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης