Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

AP: Στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης η Ελλάδα, αλλά ο κίνδυνος εκλογών παραμένει

AP: Στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης η Ελλάδα, αλλά ο κίνδυνος εκλογών παραμένει
Ζητούμενο για την ελληνική κυβέρνηση είναι η έναρξη - πριν τα τέλη του 2015 - του διαλόγου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές βρίσκεται η Ελλάδα, σχολιάζει το Associated Press, επικαλούμενο τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και παρακολουθώντας στενά κάθε νέα εξέλιξη που αφορά στο ελληνικό ζήτημα.
Όπως τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για τα τελευταία στάδια της διαπραγμάτευσης με στόχο το νέο πακέτο διάσωσης, καθώς σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει σε άμεση ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαδικασιών, ώστε να μην επεκταθούν μετά την εκπνοή του μηνός Αυγούστου.
Η ελληνική κυβέρνηση δίνει μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας ύψους 85 δισ. ευρώ πρι την κρίσιμη προθεσμία της 20ης Αυγούστου.
Όμως, την ίδια στιγμή, οι διαφωνούντες στο εσωτερικό της κυβέρνησης κλιμακώνουν τις πιέσεις, ζητώντας εγκατάλειψη της διαδικασίας και δη ρήξη της Ελλάδας με τους δανειστές.
Η Αθήνα προσδοκά στην άμεση εκταμίευση της πρώτης δόσης από το νέο δάνειο - μια δόση η οποία τοποθετείται στα 25 δισ. ευρώ - αμέσως μόλις εγκριθεί η οριστικοποίηση της συμφωνίας.
Επόμενο ζητούμενο για την ελληνική κυβέρνηση είναι η έναρξη - πριν τα τέλη του 2015 - του διαλόγου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Οι Ευρωπαίοι επιμένουν να αντιτίθενται σθεναρά στο ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους, όμως, στον αντίποδα, εμφανίζονται πρόθυμοι να συζητήσουν πιο ευνοϊκούς όρους για την αποπληρωμή του.
Όσο αυξάνονται οι προβλέψεις για νέο γύρο ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, τόσο πιο δύσκολη αποστολή καθίσταται για την κυβέρνηση η εξυπηρέτηση του χρέους.
Οι πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο στην Ελλάδα δεν μπορούν να αποκλειστούν, προειδοποιεί τέλος το Associated Press.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης