Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Tageszeitung: Το χρηματιστήριο είναι το μικρότερο πρόβλημα στην Ελλάδα – Το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί

tags :
Tageszeitung: Το χρηματιστήριο είναι το μικρότερο πρόβλημα στην Ελλάδα – Το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ένα πρόγραμμα που έχει καταρχάς συμφωνηθεί με τους δανειστές, όμως είναι ανέφικτο να εφαρμοστεί
Το χρηματιστήριο είναι το μικρότερο πρόβλημα στην Ελλάδα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ένα πρόγραμμα που έχει καταρχάς συμφωνηθεί με τους δανειστές, όμως είναι ανέφικτο να εφαρμοστεί.
Για τη γερμανική εφημερίδα η λύση είναι η εξής:
«Το καλύτερο σενάριο είναι να υιοθετηθεί ένα πρόγραμμα λιτότητας.
Ένα μέρος των χρεών να διαγραφεί και ένα άλλο μέρος να αναδιαρθρωθεί.
Το πρόγραμμα λιτότητας να ξεχαστεί σιγά-σιγά.
Στο ενδιάμεσο η κυβέρνηση Τσίπρα θα κερδίσει χρόνο για να γίνουν επιτέλους ορισμένες εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις και για να προχωρήσουν ορισμένες επενδύσεις για το μέλλον, οι οποίες θα προωθηθούν με χρήματα της ΕΕ.
Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει, εάν λειτουργήσει. Και ακόμα κάτι: αυτό το ξέρουν όλοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης