Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βeta: Αν το ΧΑ άνοιγε χωρίς περιορισμούς, οι Έλληνες επενδυτές θα μετέτρεπαν τις καταθέσεις τους σε μετοχές ή ομόλογα

Βeta: Αν το ΧΑ άνοιγε χωρίς περιορισμούς, οι Έλληνες επενδυτές θα μετέτρεπαν τις καταθέσεις τους σε μετοχές ή ομόλογα
Μποτόπουλος: Τετάρτη ή Πέμπτη ανοίγει το ΧΑ
Την άποψη πως, αν το Χρηματιστήριο Αθηνών άνοιγε χωρίς περιορισμούς, τότε οι Έλληνες επενδυτές θα απέσυραν τις καταθέσεις τους και θα τις μετέτρεπαν σε μετοχές ή ομόλογα, εξέφρασε ο Τάκης Ζαμανης, επικεφαλής trader της Beta Securities.
"Το πρόβλημα θα ήταν το εξής:
Εάν το ΧΑ άνοιγε χωρίς περιορισμούς, τότε πολλοί Έλληνες θα μπορούσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους για να τις μετατρέψουν σε μετοχές ή ομόλογα", τόνισε χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του στο Reuters.
Το ελληνικό χρηματιστήριο θα ανοίξει είτε αύριο Τετάρτη 29/7, είτε την Πέμπτη 30/7, με την επιβολή βραχυπρόθεσμων περιορισμών στους Έλληνες επενδυτές, δήλωσε, νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, μιλώντας επίσης στο πρακτορείο Reuters.
«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα συνεδριάσει αύριο το πρωί προκειμένου να αποφασίσει εάν το Χρηματιστήριο Αθηνών θα ανοίξει την Τετάρτη ή την Πέμπτη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μποτόπουλος.
Σημειώνεται ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει κλειστό από τις 29 Ιουνίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει περιορισμούς στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης