Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Associated Press: Oι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές επιταχύνονται, αλλά η κυβέρνηση σείεται από το σκάνδαλο Βαρουφάκη

Associated Press: Oι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές επιταχύνονται, αλλά η κυβέρνηση σείεται από το σκάνδαλο Βαρουφάκη
Οι πιέσεις για την ελληνική κυβέρνηση έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, υπό το βάρος της χιονοστοιβάδας αποκαλύψεων για τα σχέδια του Γ. Βαρουφάκη περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της στη νέα δραχμή
Στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, για το νέο τριετές δάνειο που θα λάβει η χώρα μέσω ESM, εστιάζει σε νέο δημοσίευμά του το Associated Press, παρακολουθώντας τις διαβουλεύσεις της Αθήνας με τα τεχνικά κλιμάκια που έχουν ήδη ξεκινήσει.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η Ελλάδα έχει αρχίσει να σημειώνει μια σχετική πρόοδο, από τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια, ωστόσο η χώρα έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα λόγω των αποκαλύψεων - σοκ για το Plan Β του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.
Οι πιέσεις για την ελληνική κυβέρνηση έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, υπό το βάρος της χιονοστοιβάδας αποκαλύψεων για τα σχέδια του Γ. Βαρουφάκη περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της στη νέα δραχμή.
Την ίδια στιγμή, τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για δεύτερη συνεχή ημέρα με την ελληνική πλευρά, εν αναμονή της έλευσης των επικεφαλής τους.
Οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στοχεύουν στον καθορισμό των όρων που θα πρέπει να ακολουθήσει η Αθήνα, για να συνάψει νέο δάνειο, τριετούς διάρκειας και ύψους περί τα 86 δισ. ευρώ, από τον ESM.
Αυτό θα είναι το τρίτο κατά σειρά πακέτο διάσωσης σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των πέντε ετών, αφού μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει ήδη λάβει περί τα 240 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης