Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εuroxx: Αργή διαδικασία η άρση των capital controls στην Ελλάδα - Τρεις παράγοντες κρίνουν την ανάκτηση της εμπιστοσύνης

Εuroxx: Αργή διαδικασία η άρση των capital controls στην Ελλάδα - Τρεις παράγοντες κρίνουν την ανάκτηση της εμπιστοσύνης
Η άρση των capital controls συνδέεται άμεσα με το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και την ορθή εφαρμογή των όσων αυτό θα προβλέπει
Σταδιακή και αργή διαδικασία χαρακτηρίζει η Euroxx σε μια ακόμη έκθεσή της την άρση των capital controls και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες.
Η άρση των capital controls θα είναι σταδιακή και αργή διαδικασία, σημειώνει χαρακτηριστικά η Euroxx, στην έκθεσή της, υπό τον διακριτικό τίτλο "Deposit Outflows of €7.6bn in June '15".
Όπως επισημαίνει, η άρση των capital controls συνδέεται άμεσα με το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και την ορθή εφαρμογή των όσων αυτό θα προβλέπει, την επιτυχή ολοκλήρωση του νέου γύρου ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, αλλά και με τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα.
Eλληνικές και ευρωπαϊκές πηγές σπεύδουν να απορρίψουν τον κίνδυνο του bail-in για τις ελληνικές τράπεζες, επιμένοντας πως όλες οι καταθέσεις στην Ελλάδα έως 100 χιλ. ευρώ είναι εγγυημένες.
Στο μεταξύ, νέα δραματική μείωση σημείωσαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Ιούνιο του 2015 καθώς υποχώρησαν στα 122,23 δισ. έναντι 129,918 δισ. τον Μάιο του 2015.
Πρόκειται για μείωση 7,6 δισ. ευρώ, η οποία μεταφράζεται ως η δεύτερη μεγαλύτερη μείωση μετά τον Φεβρουάριο.
Οι καταθέσεις των νοικοκυριών κατέγραψαν εντυπωσιακή μείωση στα 104,16 δισ. τον Ιούνιο του 2015 έναντι 111,45 δισ. τον Μάιο του 2015.
Από τις καταθέσεις τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι καταθέσεις προθεσμίας καθώς μειώθηκαν στα 55,19 δισ. τον Ιούνιο του 2015 από 61,44 δισ. τον Μάιο του 2015.
Ο Ιούνιος αποδεικνύεται ένας από τους χειρότερους μήνες του 2015 για τις καταθέσεις μετά τον Φεβρουάριο του 2015.
Για τον Ιούλιο του 2015 οι καταθέσεις υποχώρησαν στα 119 δισ. ευρώ, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι έχουν επιβληθεί capital controls.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης