Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: Ο Βαρουφάκης ετοιμάζει κίνημα υπέρ της Ευρώπης – Στα σκαριά η «Ευρωπαϊκή Συμμαχία»

Spiegel: Ο Βαρουφάκης ετοιμάζει κίνημα υπέρ της Ευρώπης – Στα σκαριά η «Ευρωπαϊκή Συμμαχία»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κίνημα του κ. Βαρουφάκη θα απευθύνεται σε όσους είναι υπέρ της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων στελεχών του CDU της Καγκελαρίου Merkel
Τη δημιουργία μιας «Ευρωπαϊκής Συμμαχίας» επεξεργάζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
Δεν πρόκειται για κόμμα όπως θα υπέθετε κανείς αλλά για ένα κίνημα, το οποίο βεβαίως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πως θα εξελιχθεί, δεδομένης της διαφοροποίησης Βαρουφάκη από την κυβερνητική πολιτική αλλά και τη μεγάλη δημοφιλία του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κίνημα του κ. Βαρουφάκη θα απευθύνεται σε όσους είναι υπέρ της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων στελεχών του CDU της Καγκελαρίου Merkel.
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανήσυχος για το μέλλον της Ευρώπης και την άνοδο ακροδεξιών και αντιευρωπαϊστών όπως η Marine Le Pen στη Γαλλία, σημειώνει το Spiegel.
Μάλιστα έχει ήδη συνομιλήσει και συμφωνήσει ως προς αυτή την πρωτοβουλία, με τον . Βαρουφάκης δείχνει να ανησυχεί μήπως η Ευρώπη πέσει στα χέρια αντιευρωπαϊστών, όπως η Μαρίν Λεπέν. Αποκαλύπτει επίσης ότι έχει συνομιλήσει και συμφωνήσει με το Γερμανό πολιτικό της Αριστεράς, Oskar Lafontaine.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης