Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: Η σημερινή ψηφοφορία για τα μέτρα θα είναι επίδειξη δύναμης από τον Αλ. Τσίπρα

Spiegel: Η σημερινή ψηφοφορία για τα μέτρα θα είναι επίδειξη δύναμης από τον Αλ. Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός ίσως χάσει την πλειοψηφία, εκτιμά το γερμανικό περιοδικό
Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τις προφυλάξεις για το νέο πακέτο μέτρων που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, αφού απέκλεισε το νομοσχέδιο που προβλέπει υψηλότερη φορολογία για τους αγρότες, όπως επίσης και αυτό που αφορά στις πρόωρες συντάξεις τονίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Με τις πιθανές αποκλίσεις από το αριστερό κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να χτυπούν την πόρτα του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επιχειρήσει μία επίδειξη δύναμης.
Μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατά την τελευταία ψήφιση των μεταρρυθμίσεων, αγωνίζεται για τη δεύτερη δέσμη μέτρων που απαιτούνται από τους πιστωτές.
Αυτή τη φορά πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό του δικαστικού σώματος και του τραπεζικού νόμου.
Μετά από σοβαρές διαταραχές στην κυβέρνηση, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των φόρων την περασμένη Πέμπτη, συνεχίζει το Spiegel.
Είχε έτσι εκπληρώσει τις πρώτες προϋποθέσεις για νέες ενισχύσεις εντός της ταχθείσας προθεσμίας.
O Τσίπρας κάλεσε την Τρίτη το βράδυ thn αριστερά πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί «τις ελπίδες και τις επιθυμίες» της κοινωνίας, επισημαίνει το Spiegel.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, δήλωσε ότι «αν δεν πάρουμε τουλάχιστον 120 ψήφους υπέρ την Τετάρτη, δεν μπορούμε να συνεχίσουμς να κυβερνάμε». τονίζει το Spiegel, που εκτιμά ότι οι περεταίρω πολιτικές εξελίξεις σε καμία περίπτωση δεν αποκλείονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης