Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Αυξάνονται οι διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ - Η ελάφρυνση χρέους καθυστερεί επειδή αναμένονται εκλογές

tags :
Bloomberg: Αυξάνονται οι διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ - Η ελάφρυνση χρέους καθυστερεί επειδή αναμένονται εκλογές
Διαφωνίες και αντιμαχίες μεταξύ των Ευρωπαίων αναφορικά με το ελληνικό χρέος παρατηρεί το αμερικανικό πρακτορείο
Τη στήριξη του κόμματός του για τη νέα σκληρή συμφωνία αναζητά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα Τετάρτη, επιχειρώντας να συνετίσει τους διαφωνούντες βουλευτές, γράφει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg αναφερόμενο στην ψηφοφορία του δεύτερου πακέτου μέτρων.
«Υπάρχει περίπτωση ο αριθμός των διαφωνούντων βουλευτών να αυξηθεί.
Είναι απορίας άξιο το κατά πόσο ο Τσίπρας θα καταφέρει να διατηρήσει τη συνοχή του κόμματός του και να αποτρέψει ανεπιθύμητες πολιτικές διαδικασίες», είπε στο Bloomberg ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, οικονομικός αναλυτής της Royal Bank.
Ο πρωθυπουργός μάχεται να επιβιώσει πολιτικά για να αποτρέψει νέες εκλογές, τουλάχιστον μέχρι να υπογραφεί η συμφωνία, συνέχισε ο ίδιος.
Το καλό είναι, συνεχίζει το Bloomberg, ότι το νέο δάνειο - γέφυρα επέτρεψε την αποπληρωμή των χρωστούμενων σε ΕΚΤ και ΔΝΤ, αλλά οι δανειστές ακόμη διαφωνούν αναφορικά με το αν θα πρέπει να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος.
Ο Pierre Moscovici είπε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν σε μία αναδιάρθρωση του χρέους, αρκεί να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της.
Ωστόσο, η Angela Merkel δεν φαίνεται να θεωρεί την ελάφρυνση ως επιλογή.
Το Bloomberg τονίζει ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρει να διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση του χρέους πριν προκηρύξει εκλογές, θα είναι μία ισχυρή νίκη για να επιδείξει στους ψηφοφόρους.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν ύφεση 0,7% αυτό το έτος μετά και την επιβολή των capital controls, ενώ ο Μ. Μιχαηλίδης εκτιμά ότι ο λόγος για τον οποίο καθυστερείται η συζήτηση για το χρέος είναι ακριβώς επειδή η Ευρώπη πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει σε εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης