Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Νέο τεστ αντοχής για την κυβέρνηση Τσίπρα η ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα – Εκλογές τον Σεπτέμβριο

tags :
Guardian: Νέο τεστ αντοχής για την κυβέρνηση Τσίπρα η ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα – Εκλογές τον Σεπτέμβριο
Η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ενώ πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές τον Σεπτέμβριο
Τον δεύτερο γύρο των προαπαιτούμενων για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις που αφορούν το τρίτο δάνειο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, καλούνται να ψηφίσουν σήμερα οι Έλληνες βουλευτές, σχολιάζει ο Guardian.
Η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί ένα τεστ αντοχής για την αδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήδη πλήττεται από μια σειρά ανταρσιών και παραιτήσεων, στον απόηχο της συμφωνίας με τους δανειστές στη Σύνοδο Κορυφής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα. 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βασιστεί και σήμερα στη στήριξη της αντιπολίτευσης, προκειμένου να περάσει τα μέτρα. 
Η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ενώ πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές τον Σεπτέμβριο.
Τα νομοσχέδια που αφορούν τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την κοινοτική οδηγία για το bail in στις τράπεζες, αποτελούν απαίτηση των δανειστών και το τελευταίο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει η Αθήνα, προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε χθες ότι οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων και θα ολοκληρωθούν στις 20 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογο της ΕΚΤ, ύψους 3,2 δισ. ευρώ.
Ήδη τα 7 δισ. ευρώ του δανείου – γέφυρα που έλαβε η Ελλάδα μέσω του EFSM, κατέληξαν στην αποπληρωμή χρεών προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης