Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εconomist: Σημαντικό βήμα για την επιστροφή της Ελλάδας σε συνθήκες ομαλότητας το άνοιγμα των τραπεζών

Εconomist: Σημαντικό βήμα για την επιστροφή της Ελλάδας σε συνθήκες ομαλότητας το άνοιγμα των τραπεζών
Το κλειδί μπήκε στην πόρτα και οι ελληνικές τράπεζες άνοιξαν ξανά
Mετά από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας, οι ελληνικές τράπεζες άνοιξαν και πάλι στις 20 Ιουλίου, σημειώνει με τη σειρά του και ο Economist, αποτιμώντας τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα, με επίκεντρο τις τράπεζες.
Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε νέο δημοσίευμα, το κλειδί μπήκε στην πόρτα και οι ελληνικές τράπεζες άνοιξαν ξανά.
Ωστόσο οι αναλήψεις μετρητών παραμένουν περιορισμένες, καθώς συνεχίζουν να βρίσκονται σε ισχύ τα αυστηρά capital controls.
Το άνοιγμα των ελληνικών τραπεζών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση επιστροφής της Ελλάδας σε συνθήκες ομαλότητας.
Το άνοιγμα των τραπεζών στην Ελλάδα κατέστη εφικτό μετά την απόφαση της ΕΚΤ, την περασμένη Πέμπτη 16/7, να αυξήσει κατά 900 εκατ. ευρώ το ELA για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Η αύξηση του ELA αποτέλεσε επιβράβευση της Ελλάδας από την ΕΚΤ, μετά την ψήφιση από την ελληνική βουλή της πρώτης δέσμης μέτρων την Τετάρτη 15 Ιουλίου.
Η ψήφιση των μέτρων ήταν εκείνη που άνοιξε τον δρόμο και στη χορήγηση του δανείου - γέφυρα των 7,16 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μέσω του οποίου η κυβέρνηση κατόρθωσε να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ (2 δισ. ευρώ) και την ΕΚΤ (3,5 δισ. ευρώ).
"Ένας ακόμη κίνδυνος αποφεύχθηκε...", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Economist.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης