Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Der Tagesspiegel: Η Ευρώπη πρέπει να γιατρέψει τον Έλληνα ασθενή αλλιώς θα το πληρώσει ακριβά

Der Tagesspiegel: Η Ευρώπη πρέπει να γιατρέψει τον Έλληνα ασθενή αλλιώς θα το πληρώσει ακριβά
H Ευρώπη βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε φάση ψευδαισθήσεων και τώρα καλείται να βρεθεί στην φάση του αποχαιρετισμού τους 
Η Ευρώπη πρέπει να γιατρέψει τον έλληνα ασθενή αλλιώς θα το πληρώσει ακριβά τονίζει στο σημερινό της άρθρο για την Ελλάδα η εφημερίδα του Βερολίνου Der Tagesspiegel.
Το δημοσίευμα επανέρχεται στο θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ λέγοντας ότι «η εμπειρία με την Αθήνα και τα οικονομικά στοιχεία δείχνει ότι το ερώτημα περί Grexit μπορεί να επανέλθει ανά πάση στιγμή καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι έχει απόλυτα απομακρυνθεί».
Με έντονα σχολιαστικό ύφος ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η Ευρώπη βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε φάση ψευδαισθήσεων και τώρα καλείται να βρεθεί στην καυτή κατάσταση του αποχαιρετισμού αυτών των ψευδαισθήσεών της».
Αναγνωρίζει ωστόσο, ότι έγινε την εβδομάδα αυτή ένα βήμα προς την πραγματικότητα το οποίο όπως δεν είναι αρκετό γιατί όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοικτά.
«Εάν η Ευρώπη δεν γιατρέψει τον Έλληνα ασθενή με ένα θαύμα, τότε στο τέλος θα πληρώσει διπλά το κόστος ενός Grexit και θα επωμιστεί τη ζημία που θα προκληθεί στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τη δημοκρατική κουλτούρα» καταλήγει. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης