Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Από τις 23 συνολικά ερωτήσεις που δέχθηκε ο Draghi της ΕΚΤ... οι 18 αφορούσαν την Ελλάδα!

Danske Bank: Από τις 23 συνολικά ερωτήσεις που δέχθηκε ο Draghi της ΕΚΤ... οι 18 αφορούσαν την Ελλάδα!
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της συνέντευξης Τύπου του Μario Draghi ήταν η ανακοίνωση της ΕΚΤ πως αυξάνει το ELA για τις ελληνικές τράπεζες, κατά 900 εκατ. ευρώ, για μια εβδομάδα
Από τις 23 συνολικά ερωτήσεις που δέχθηκε ο διοικητής της ΕΚΤ, Μario Draghi, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης... οι 18 αφορούσαν την Ελλάδα!
Όπως επισημαίνει, σε σύντομη ανάλυσή της για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, η Danske Bank, χωρίς καμία αμφιβολία το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της συνέντευξης Τύπου του Μario Draghi ήταν η επίσημη ανακοίνωση πως η ΕΚΤ αυξάνει το ELA για τις ελληνικές τράπεζες, κατά 900 εκατ. ευρώ, για μια εβδομάδα.
Η απόφαση για αύξηση του ELA των ελληνικών τραπεζών ήρθε μετά την ψήφιση το βράδυ της Τετάρτης στην ελληνική βουλή της πρώτης δέσμης μέτρων που αξίωσαν οι δανειστές.
Συνολικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής της ΕΚΤ απάντησε συνολικά σε 23 ερωτήσεις.
Από αυτές οι 18 ερωτήσεις είχαν να κάνουν με την Ελλάδα.
Απαντώντας στις περισσότερες από αυτές, ο ισχυρός άντρας της ΕΚΤ διαβεβαίωσε πως το ευρώ δεν κινδυνεύει, πως δεν είναι απόφαση της ΕΚΤ ενδεχόμενη αποχώρηση χώρας από το ευρώ, πως η ΕΚΤ δρα με γνώμονα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά και πως η ΕΚΤ αναμένει να πληρωθεί, από την ελληνική κυβέρνηση, την ερχόμενη Δευτέρα το ομόλογο των 3,5 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης