Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η ελληνική Βουλή ενέκρινε τη συμφωνία, τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης

Deutsche Bank: Η ελληνική Βουλή ενέκρινε τη συμφωνία, τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης
Η προσοχή στρέφεται πλέον στον πιθανό ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα είναι μάλλον κυβέρνηση μειοψηφίας 
Η ελληνική Βουλή ενέκρινε τη συμφωνία και τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης να κάνει το επόμενο βήμα, αναφέρει σε σχετικό σημείωμά της η Deutsche Bank.
Ειδικότερα, αναφέρει πως όπως αναμενόταν η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους έλαβε τη θετική ψήφο των βουλευτών, αν και χρειάστηκαν οι ψήφοι της αντιπολίτευσης για να επικυρωθεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είδε 39 από τους δικούς του βουλευτές να μην υπερψηφίζουν τη συμφωνία, αναφέρει η Deutsche Bank, προσθέτοντας πως είχε προβλέψει την μη υπερψήφιση της συμφωνίας από 30-40 βουλευτές.
Η γερμανική τράπεζα κάνει ειδική μνεία στα λόγια του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Τσακαλώτου, ότι «η απόφαση θα με βαραίνει για όλη μου τη ζωή», καθώς και ότι «δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, αλλά ξέρω ότι κάναμε κάτι γιατί δεν είχαμε εναλλακτική».
Η προσοχή στρέφεται πλέον στον πιθανό ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα είναι μάλλον κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή, υπογραμμίζει η Deutsche Bank.
Σήμερα, ωστόσο, Πέμπτη 16 Ιουλίου, όλοι αναμένουν την απόφαση της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, για το δάνειο-γέφυρα στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ τις προσεχείς ημέρες το ενδιαφέρον θα στραφεί στις ψηφοφορίες των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων για την έγκριση της συμφωνίας.
Επιπλέον, σήμερα αναμένεται και η απόφαση της ΕΚΤ για τον ELA στις ελληνικές τράπεζες.

www.bankingnews 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης