Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Washington Post: Ο Τσίπρας παλεύει να κρατήσει ενωμένη την κυβέρνησή του ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας

Washington Post: Ο Τσίπρας παλεύει να κρατήσει ενωμένη την κυβέρνησή του ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας
Όπως σχολιάζει σε δημοσίευμά της η Washington Post, κάποιοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζουν την εν λόγω συμφωνία σαν προδοσία
Να κρατήσει ενωμένη την κυβέρνησή του παλεύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με φόντο τη σκληρή συμφωνία με τους εταίρους την οποία καλούνται να ψηφίσουν σήμερα οι Έλληνες βουλευτές.
Όπως σχολιάζει σε δημοσίευμά της η Washington Post, κάποιοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζουν την εν λόγω συμφωνία σαν προδοσία.
Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ, στην οποία υποσχέθηκε ότι δεν θα παραιτηθεί, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε στη συμφωνία διάσωσης με τους πιστωτές, μετά από μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης.
Ωστόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν με την προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα και απειλούν με ανταρσία.
Δεκάδες είναι οθ βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη που απειλούν να καταψηφίσουν τη συμφωνία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.
Η απόρριψη του επίμαχου πολυνομοσχεδίου είναι απίθανη, καθώς θα στηριχθεί από την αντιπολίτευση.
Ωστόσο ενδεχόμενη διαφοροποίηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα εγείρει ερωτήματα για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα αποτελούσε μια λύση στο δίλημμα που αντιμετωπίζει ο Τσίπρας, ωστόσο ο πρωθυπουργός προς το παρόν επικεντρώνεται στο να περιορίσει όσο είναι δυνατόν τις διαρροές από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης