Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Αβέβαιη η έγκριση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή - Ακόμη και με τη συμβολή της αντιπολίτευσης

tags :
Societe Generale: Αβέβαιη η έγκριση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή - Ακόμη και με τη συμβολή της αντιπολίτευσης
Και όλα αυτά πριν επιστρέψει στο αιώνιο ερώτημα του κατά πόσον οι προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, μπορούν στην πραγματικότητα να πραγματοποιηθούν με επιτυχία
Περαιτέρω κινδύνους που απορρέουν από τις επικείμενες ψηφοφορίες στην ελληνική Βουλή μετά την πρόσφατη συμφωνία, βλέπει ο Kit Juckes, στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale, στο σημερινό του σχόλιο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ο ίδιος διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κλίμα ευφορίας με τη συμφωνία που πέτυχε η Ελλάδα, καθώς προβλέπεται περισσότερη λιτότητα και σκληρή εποπτεία των ιδιωτικοποιήσεων.
«Το hangover είναι εμφανές σήμερα το πρωί.
Ο Τσίπρας βλέπει την αντίδραση πολλών βουλευτών του, ενώ η έγκριση της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι δυνατή μόνο με τη βοήθεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης - αλλά ακόμη και τότε, δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα περάσει», αναφέρει ο Juckes.
Επίσης, και η έγκριση της συμφωνίας από άλλα κοινοβούλια στην Ευρώπη δεν θα είναι τόσο εύκολη, αλλά θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
«Και όλα αυτά πριν επιστρέψει στο αιώνιο ερώτημα του κατά πόσον οι προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις (και ιδιωτικοποιήσεις), μπορούν στην πραγματικότητα να πραγματοποιηθούν με επιτυχία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης