Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Schulz και Gabriel ζητούν συμφωνία για να αποτραπεί ο διχασμός βορρά-νότου

Schulz και Gabriel ζητούν συμφωνία για να αποτραπεί ο διχασμός βορρά-νότου
Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες ώστε να επιτύχουμε, στο πλαίσιο του νομίμως εφικτού, ελαφρύνσεις χρέους
Κοινή επιστολή προς τους βουλευτές του SPD έστειλαν πριν από λίγο οι Martin Schulz και Zigmar Gabriel τονίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης λύσης με την ελληνική κυβέρνηση για να αποφθεχθεί ο διχασμός μεταξύ των χωρών του Βορρά και το Νότου.
«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες ώστε να επιτύχουμε, στο πλαίσιο του νομίμως εφικτού, ελαφρύνσεις χρέους» αναφέρουν οι δύο γερμανοί πολιτικοί στην επιστολή τους κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής.
Οι δύο πολιτικοί ζητούν από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων «να βάλουν στην άκρη τα εθνικά συμφέροντα και να αποφύγουν μια διάσπαση σε επί της αρχής αντίθετες θέσεις της βόρειας, νότιας και ανατολικής Ευρώπης για το θέμα της διάσωσης της Ελλάδας καθώς θα ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα και θα ζημίωνε σοβαρά την Ευρώπη και το ευρώ».
Όπως υπογραμμίζουν με αγωνία, ο στόχος είναι να αποφευχθεί το προσωρινό ή μόνιμο Grexit γιατί γι αυτά δεν χρειάζεται διαπραγμάτευση».
Οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες αποδίδουν την ευθύνη για τη «μεγάλη απώλεια χρόνου» στην ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυξήθηκε η χρηματοδοτική ανάγκη της Ελλάδας σε πάνω από 80 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ χαρακτηρίζουν προβληματική τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες ώστε να επιτύχουμε, στο πλαίσιο του νομίμως εφικτού, ελαφρύνσεις χρέους»,τονίζουν υπογραμμίζοντας ότι «κανένας δεν μπορεί να επιθυμεί να συναινέσει τώρα σε ένα πρόγραμμα και να βρίσκεται σε εννέα μήνες στην ίδια κατάσταση - απλώς μόνο με 80 δισεκατομμύρια λιγότερα".
Και αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει το ευρώ» αναφέρουν.
Και καταλήγουν λέγοντας ότι η ελληνική πρόταση έχει ακόμη πολλά προβλήματα και για το λόγο αυτό χρειάζεται τμήμα μιας συμφωνίας να αποτελεί και η αποτελεσματική επιτήρηση για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης