Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

La Fontaine: Το ευρώ απέτυχε - Η λιτότητα που επιβάλει η Γερμανία δεν μπορεί να γίνει η βάση της ευρωπαϊκής ενότητας

La Fontaine: Το ευρώ απέτυχε  - Η λιτότητα που επιβάλει η Γερμανία δεν μπορεί να γίνει η βάση της ευρωπαϊκής ενότητας
Το ευρώ δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μια ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση και η λιτότητα που επιβάλει η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει η βάση της ευρωπαϊκής ενότητας
"Για την πλήρη αποτυχία του ευρώ, για την οποία δεν πρέπει κανείς να έχει αυταπάτες" τόνισε σε συνέντευξή του στο γερμανικό Spiegel ο  πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Oscar La fontaine.
Ο πρώην πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, και υπουργός της κυβέρνησης του Gerhard Schroeder δήλωσε ότι "κάτω από αυτές τις συνθήκες βλέπει ως μόνη λύση τη διάλυση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, και τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής ένωσης. Το ευρώ δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μια ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση και η λιτότητα που επιβάλει η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει η βάση της ευρωπαϊκής ενότητας" υποστήριξε.
Όπως υπογράμμισε ο γερμανός πολιτικός "το ευρώ αποτελεί ένα βήμα προς τα πίσω στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Άλλωστε έχει ήδη αποτύχει και δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για αυτό».
Αναφορικά με την Ελλάδα υποστήριξε ότι "εάν θέλει  να κερδίσει μια ευκαιρία να ανακάμψει η οικονομία της πρέπει να υποτιμήσει το νόμισμα τη για να γίνει πιο ανταγωνιστική. Διαφορετικά, η χώρα είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να επιτύχει οικονομικά υπό αυτές τις συνθήκες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης