Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jefferies: Βραχυπρόθεσμη η συμφωνία Ελλάδας - δανειστών - Παραμένει το χάσμα στο χρέος

Jefferies: Βραχυπρόθεσμη η συμφωνία Ελλάδας - δανειστών - Παραμένει το χάσμα στο χρέος
Ελληνική κυβέρνηση και δανειστές θα καταλήξουν σε μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία, σε ένα μικρό δάνειο - γέφυρα, με στόχο την κάλυψη των άμεσων αναγκών της χώρας
Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν όλα ξεκαθαρίσει και θα έχει γίνει από όλους αντιληπτό εάν η Ελλάδα θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από το ευρώ, σχολιάζει επιδεικτικά η Jefferies, μέσω νέας έκθεσής της.
"Λογικά μέχρι τη Δευτέρα το πρωί θα ξέρουμε εάν η Ελλάδα έχει διασφαλίσει - για τους επόμενους μήνες τουλάχιστον - την παραμονή της στην Ευρωζώνη", επισημαίνουν οι αναλυτές της Jefferies, παρακολουθώντας στενά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα και αφορούν στο ελληνικό ζήτημα.
Όπως όμως επισημαίνουν οι ίδιοι, οι λίγες ώρες που απομένουν μέχρι και την Κυριακή 12 Ιουλίου κρίνουν απίθανο το ενδεχόμενο για τη γεφύρωση του μεγάλου χάσματος που χωρίζει Ελλάδα και δανειστές.
Ποιο είναι αυτό το χάσμα;
Η απόσταση μεταξύ της επιθυμίας του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ελάφρυνση του χρέους και της απροθυμίας των δανειστών να προσφέρουν το ο,τιδήποτε στην Αθήνα, προτού εκείνη αρχίσει να εφαρμόζει μέτρα και μεταρρυθμίσεις.
Για αυτόν και μόνο τον λόγο μια μακροπρόθεσμη συμφωνία είναι απίθανο να επιτευχθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Όπως όλα δείχνουν, ελληνική κυβέρνηση και δανειστές θα καταλήξουν σε μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία, σε ένα μικρό δάνειο - γέφυρα, με στόχο την κάλυψη των άμεσων αναγκών της χώρας, όπως η αποπληρωμή των οφειλών στο ΔΝΤ και η πληρωμή του ομολόγου των 3,5 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ, στις 20 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης