Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: Η επόμενη μέρα θα βρει τους έλληνες αντιμέτωπους με οικονομικά προβλήματα και βαθιά διχασμένους

Wall Street Journal: Η επόμενη μέρα θα βρει τους έλληνες αντιμέτωπους με οικονομικά προβλήματα και βαθιά διχασμένους
Όποια πλευρά και αν νικήσει η Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τεράστιο χάσμα 
Τον μεγάλο διχασμό των ελλήνων λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα αποτυπώνει η Wall Street Journal με δημοσίευμα της από την Αθήνα λέγοντας ότι «οι έλληνες δεν ξέρουν ποιο δρόμο να διαλέξουν».
«Το σίγουρο είναι ότι η επόμενη μέρα θα βρει τους έλληνες όχι μόνο αντιμέτωπους με τεράστια οικονομικά προβλήματα αλλά και βαθιά διχασμένους» αναφέρουν πολίτες που μιλούν στην εφημερίδα.
«Όποια πλευρά και αν νικήσει η Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τεράστιο χάσμα που θα είναι δύσκολο να κλείσει» υποστηρίζει ένας ψηφοφόρος του ΟΧΙ.
Το δημοσίευμα παραθέτει στοιχεία σχετικά με τις ηλικιακές ομάδες και τι αυτές πρόκειται να ψηφίσουν λέγοντας ότι οι νέοι είναι κυρίως υποστηρικτές του ΟΧΙ ενώ οι συνταξιούχοι τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ σε μια προσπάθεια να διαφυλάξουν τις συντάξεις τους.
Αντίθετα, οι νέοι έχουν επενδύσει λιγότερο στο σύστημα, και έχουν λιγότερα ή καθόλου χρήματα στις τράπεζες γεγονός που δεν τους παγιδεύει.
«Σε μια από τις γειτονιές της Αθήνας, το Κουκάκι μια παρέα 26χρονων συγκεντρώθηκαν σε ένα μπαρ. Όλοι δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν ΟΧΙ. Άλλωστε η κρίση χρέους πριν από πέντε χρόνια έχει σημαδέψει, ένα σημαντικό μέρος της ενηλικίωσης τους μέσα από την οποία δεν βλέπουν ελπίδα». Αυτή είναι η γενιά του ΟΧΙ η οποία δεν πιστεύει πια στην σωτηρία από την Ευρώπη» καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankinhnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης