Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Steinmeier (Γερμανός ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο Ευρώ - Διαφορετικά το μήνυμα θα ήταν καταστροφικό για την ΕΕ

Steinmeier (Γερμανός ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο Ευρώ - Διαφορετικά το μήνυμα θα ήταν καταστροφικό για την ΕΕ
Εάν η Ευρώπη αφήσει την Ελλάδα «σε κάποια μέρη του κόσμου θα χάσει σε πρεστίζ και την αξιοπιστία της»
Θετική στάση απέναντι στην Ελλάδα λαμβάνει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier (SPD) λίγες μόλις ώρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα.
Σε συνέντευξη του στην αυριανή έκδοση της γερμανική εφημερίδας Der Tagesspiegel δηλώνει ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη προειδοποιώντας για για τις συνέπειες ενός Grexit.
«Ακόμη και αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια εξέλιξη οικονομικά και από άποψη νομισματικής πολιτικής, το μήνυμα ενός Grexit θα ήταν καταστροφικό προς τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης» δηλώνει ο Frank-Walter Steinmeier τονίζοντας με νόημα ότι εάν η Ευρώπη αφήσει την Ελλάδα «σε κάποια μέρη του κόσμου θα χάσει σε πρεστίζ και την αξιοπιστία της».
Την ίδια ώρα, με εμψυχωτική διάθεση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz υπογράμμισε σήμερα στην εφημερίδα Welt am Sonntag ότι «δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στην τύχη τους» υπονοώντας ότι οι Βρυξέλλες θα διέθεταν άμεσα τα διαθέσιμα χρήματα προκειμένου να διατηρηθεί σε λειτουργία ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα.
Είχε προηγηθεί χθεσινή δήλωση του με την οποία είχε ταχθεί υπέρ του Ναι για την οποία είχε κατηγορεί από την ελληνική κυβέρνηση για έλλειψη σεβασμού προς μια δημοκρατική διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης